Ai nevoie să prepari un aluat pe bază de cartofi fierți și pasați, amestecați cu făină și ou. Pentru umplutură, poți alege ingredientele preferate sau poți adăuga ingredientele din rețeta noastră. De asemenea, poți opta pentru a prepara rulada la cuptor, în tavă de chec sau prin fierbere.
Rețeta de ruladă este ideală de preparat și atunci când îți rămâne piure de cartofi pentru a doua zi. Mai prepari puțin spanac la tigaie, cu ceapă și puțin usturoi. Apoi, mai rumenești și puțin bacon tăiat în bucăți mici.
O rețetă asemănătoare, de unde te poți inspira, este cea de ruladă aperitiv cu ciuperci și cașcaval. Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru prepararea ruladei cu spanac și bacon.
Ruladă de cartofi cu spanac și bacon – Ingrediente
Lista de ingrediente pentru acest preparat este destul de scurtă. Ai nevoie de ingrediente pentru aluatul cu cartofi și de ingrediente pentru umplutura ruladei.
Pentru aluat:
- 3 cartofi albi, mari
- 1 ou
- 150-200 gr făină
- sare și piper.
Pentru umplutură:
- 250 gr spanac
- 250 gr bacon afumat
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- sare după gust
- 4 linguri de ulei.
Ruladă de cartofi cu spanac și bacon – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea ruladei constă în pregătirea aluatului. Pentru acesta, mai întâi vei spăla cartofii și îi vei fierbe fără a-i decoji, în apă cât să fie bine acoperiți.
În timp de fierb cartofii, poți pregăti și spanacul pentru umplutură, dar și baconul.
Cum prepari aluatul cu cartofi
Fierbe cartofii până când se pătrund bine la testul cu furculița. După fierbere, scurge-i, trece-i prin apă rece și decojește-i. Dă-i pe răzătoare și amestecă-i cu un ou. Condimentează amestecul cu sare și piper, apoi adaugă făină atât cât să rezulte un aluat nelipicios. Cantitatea de făină nu este fixă, se adaugă în funcție de textura amestecului de cartofi cu ou.
După ce ai preparat aluatul întinde-l într-o foaie dreptunghiulară, pe o folie de prospețime presărată cu făină.
Cum prepari umplutura și formezi ruladă de cartofi cu spanac și bacon
Pregătește două tigăi, în care adaugi câte puțin ulei. Curăță o ceapă, toac-o mărunt și împarte-o în cele două tigăi cu ulei. Într-o parte vei adăuga spanacul și puțină sare, dar și usturoiul curățat și trecut prin presă. În cealaltă tigaie, adaugă baconul tăiat în bucăți mici.
După preparare, lasă spanacul și baconul să se răcească. Peste foaia de aluat cu cartofi adaugă mai întâi spanacul cu ceapă și usturoi, apoi presară bucățile de bacon cu ceapă. Rulează foaia de aluat cu umplutura în interior.
Împacheteaz-o în folie, apoi leagă bine folia la capete și fierbe delicioasa ruladă de cartofi cu spanac și bacon pentru aproximativ o oră și 30 de minute, într-o cratiță cu multă apă, la foc de intensitate mică.
După fierbere, lasă rulada să se răcească bine în folie, apoi o poți despacheta și porționa.
Și tot pentru momentele când îți rămâne piure de cartofi și nu îți mai place reîncălzit, îl poți folosi în prepararea unei delicioase rețete de clătite aperitiv din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry.