Reclamă

S-ar putea să faci double cleansing greșit dacă observi aceste semne. Ce spun specialiștii în skincare

S-ar putea să faci double cleansing greșit. Află totul despre acest pas important al rutinei de îngrijire a pielii de la specialiștii în skincare. Aceștia recomandă să nu sari peste etapa de curățare, dacă vrei să ai un ten luminos.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 8 octombrie 2024, 6:49

Când ajungi acasă după o zi lungă și obositoare, tot ce vrei este să faci un duș rapid și să te arunci în pat. Nu neglija importanța curătării tenului. Curățarea dublă a tenului este o tehnică de îngrijire care implică folosirea a două tipuri de produse diferite pentru curățarea feței. Acest pas te ajută să elimini corepunzător machiajul, excesul de sebum și impuritățile din pori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

S-ar putea să faci double cleansing greșit

Este important să știi cum să îți cureți corespunzător tenul, mai ales dacă te confrunți cu acnee sau exces de sebum. Pielea este supusă zilnic factorilor poluanți și formulelor din produsele de machiaj. Este esențial să îndepărtezi excesul de produse de îngrijire și celulele moarte dacă vrei să ai un ten sănătos și luminos.

Double cleansingul îți pregătește tenul pentru aplicarea produselor din rutina de îngrijire. Este cel mai important proces prin care îndepărtezi temeinic de pe ten excesul de sebum, machiajul, crema cu protecție solară sau murdăria.

„Dacă nu cureți în profunzime, îți vei astupa porii și pielea va deveni umflată, neuniformă și congestionată.”, susține medicul dermatolog David Kim. Curățarea dublă făcută la finalul zilei te poate ajuta la atenuarea acestor probleme comune ale pielii.

Curățarea profundă a pielii previne astuparea porilor și erupțiile cutanate. De asemenea, îmbunătățește absorbția produselor de îngrijire a pielii și ajută la menținerea sănătății pielii pe termen lung.

Reclamă

Cum se face o curățare dublă eficientă

S-ar putea să faci double cleansing greșit dacă rutina ta de curățare nu este alcătuită din doi pași. În esența sa, double cleansingul constă în doi pași de bază: demachierea și curățarea profundă a pielii. Pentru primul pas, demachierea, poți folosi fie o apă micelară, fie un produs de curățare pe bază de ulei, cum ar fi un balsam.

Ambele sunt eficiente, dar dacă ai participat la un eveniment pentru care a fost nevoie să porți un machiaj încărcat, este mai eficient balsamul. Datorită uleiului din compoziție, acesta va descompune rapid și eficient orice urmă de machiaj.

Reclamă

Aplică apa micelară sau balsamul de curățare pe pielea uscată și masează timp de 60 de secunde. Acordă o atenție sporită zonelor în care machiajul tinde să se acumuleze, cum ar fi în jurul ochilor, nasului și liniei părului. Ulterior, clătește pielea cu apă călduță pentru a o exfolia. Folosește o cârpă moale, umezită puțin pentru a îndepărta excesul de produse de pe ten, spune Parade.com.

Pentru cel de-al doilea pas, alege o cremă sau un gel de curățare potrivite tipului tău de ten pentru a finaliza cu succes procesul. Acestea vor îndepărta excesul de sebum și resturile de machiaj. Specialiștii recomandă pentru acest pas folosirea unui produs pe bază de apă.

Aplică gelul de curățare pe pielea umedă și masează făcând mișcări circulare timp de cel puțin 30 de secunde. Clătește cu apă călduță și poți trece la următorul pas din rutina ta de îngrijire a tenului, aplicarea unui ser sau a unui toner.

Curățarea dublă pentru diferite tipuri de piele

Double cleansingul este o metodă de curățare a tenului rezervată rutinei de îngrijire de seară. Astfel, vei evita curățarea excesivă care poate duce la deshidratarea și uscarea tenului. Este o tehnică eficientă pentru majoritatea persoanelor, dar dacă ai pielea foarte uscată poți face doar curățarea într-un singur pas.

Dacă pielea ta este sensibilă și nici nu îți încarci tenul cu foarte mult machiaj, ar trebui să eviți curățarea dublă. Acest pas îți poate afecta aspectul tenului, deoarece poate provoca iritații ale pielii. Fii flexibilă și ajustează rutina ta de îngrijire a pielii în funcție de nevoile specifice ale tenului. Acestea se pot schimba în timp, așadar este nevoie ca și rutina să fie ajustată corespunzător.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 7 octombrie – 13 octombrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de schimbări datorită mișcării retrograde a lui Jupiter. Citește horoscopul săptămânii 7 octombrie – 13 octombrie 2024 și vezi ce se întâmplă cu fiecare zodie în parte. Vor avea loc...
3
Tort Malakoff pe platou, alături de două cești cu ceai și două farfurii cu o paletă de inox
Rețete
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Rețeta de tort Malakoff poate fi alegerea potrivită pentru un eveniment deosebit în familie sau pur și simplu pentru a-i impresiona pe cei dragi. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele sunt simple și...
4
Harta astrală pe un fundal colorat
Horoscop
Combinații de zodii șef-angajat. Cu ce nativ s-ar putea să nu te înțelegi la locul de muncă
Dacă nu poți să-ți dai seama de ce tu și superiorii nu ajungeți la un acord, astrologia poate fi de vină. Ai mai jos combinații de zodii șef-angajat care au toate șansele să persiste...
5
Dulceață de gutui rase în bol și în borcan, alături de gutui proaspete
Rețete
Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
S-au copt gutuile, vrei să le conservi aroma pentru mai târziu și ești în căutare de rețete savuroase? Încearcă să prepari dulceață de gutui rase, o delicioasă rețetă tradițională românească, specifică toamnei, când gutuile...
PARTENERI
×