Rețeta se prepară destul de simplu și rapid, ca de altfel,majoritatea rețetelor de paste. Este ideală pentru un prânz simplu și rapid sau pentru o cină ușoară. Poți opta și pentru alte tipuri de paste cum ar fi tagliatelle sau fettuccine. Acestea fac parte tot din categoria pastelor lungi, precum spaghetele.
Ciupercile le poți folosi proaspete sau din conservă, iar baconul îl poți înlocui cu kaizer sau șunculiță afumată. Pentru momentele în care dorești să iei o pauză de la preparatele cu carne sau pentru perioadele de post, încearcă rețeta de paste cu ciuperci și roșii cherry, simplă, delicioasă și hrănitoare.
Mai jos, descoperă rețeta detaliată pentru prepararea spaghetelor milaneze.
Spaghete milaneze – Ingrediente
- 200 gr spaghete
- 250 gr bacon tăiat în cuburi
- 250 gr ciuperci champignon
- 1 ceapă medie
- 2 linguri de ulei
- 400 gr pastă de roșii
- 100 gr parmezan răzuit
- sare și piper după gust
- frunze de busuioc și oregano.
Rețetă de paste cu bacon și ciuperci – Mod de preparare
Mai întâi, vei aduce pe masa de lucru toate ingredientele din listă, pentru a le avea la îndemână. Apoi, vei pregăti ingredientele care necesită mai multă atenție și mai mult timp de preparare. Curăță ciupercile de impurități, șterge-le cu un prosop umed și taie-le în felii. Nu este indicat să speli ciupercile în multă apă, pentru ca aceasta să nu pătrundă în interiorul lor.
Taie și baconul în cuburi mai micuțe. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Toacă mărunt și 2-3 frunze de busuioc, iar oregano mărunțește-l, dacă este uscat. Dacă folosești oregano proaspăt, nu este nevoie să-l mărunțești. Răzuiește și parmezanul cât mai fin și pune-l într-un bol pentru a-l avea la îndemână când îl vei folosi. Poți folosi și alt tip de brânză sărată sau cașcaval.
Pregătește o tigaie încăpătoare, în care adaugi 1-2 linguri de ulei. Pune și o oală cu apă la fiert, pentru paste.
Descoperă cum să fierbi paste al dente și câteva sfaturi de la un chef un italian.
Cum prepari rețeta de spaghete milaneze
Când ai toate ingredientele pregătite, așază tigaia pe flacăra aragazului și lasă uleiul să se înfierbânte. Adaugă baconul și ciupercile, apoi ceapa și amestecă ușor ingredientele pentru a se prepara uniform.
Când toate ingredientele sunt bine pătrunse, adaugă pasta de roșii. Amestecă din nou pentru omogenizare. Dacă sosul din tigaie este prea consistent, poți adăuga și puțină apă. Presară sare și piper după gust și adaugă frunze de busuioc și oregano.
Pentru a prepara spaghetele, când apa începe să fiarbă, adaugă o lingură de sare și amestecă până la dizolvarea acesteia. Lasă din nou apa să atingă punctul de fierbere și adaugă spaghetele. Fierbe-le al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După fierbere, scurge-le și amestecă-le cu ingredientele din tigaie.
Savurează delicioasele spaghete milaneze decorate cu parmezan răzuit și frunze proaspete de busuioc.
Tot din categoria rețetelor cu spaghete, mai poți încerca și rețeta Spaghetti alla Norma. Este o minunată rețetă italiană de paste integrale cu vinete și roșii, perfectă pentru sezonul vinetelor și nu numai.