Desertul este și gustos, dar și sănătos datorită ingredientelor folosite. În plus, îți asiguri și o parte din necesarul de vitamine pentru o zi. Zmeura este un fruct aromat și foarte hrănitor, cu un conținut bogat de vitamine, precum vitaminele C, K, E, B, dar și minerale precum magneziu, cupru, fier, potasiu, quercetină, etc.
Zmeura are proprietăți antioxidante și antimicrobiene, cu un puternic rol în eliminarea unor bacterii dăunătoare organismului. Consumul de zmeură este recomandat persoanelor diabetice, întrucât conține fibre și are un indice glicemic scăzut. Descoperă aici mai multe despre beneficiile consumului de zmeură și de ce e recomandat să o incluzi în dieta ta. Iar mai jos, îți oferim rețeta unuia dintre cele mai rapide și simple deserturi cu zmeură.
Spumă de zmeură fără zahăr – Ingrediente
- 500 gr zmeură proaspăt;
- 475 gr lapte de cocos de calitate;
- 1 banană bine coaptă.
Rețeta spumei de zmeură dietetică – Mod de preparare
Înainte de a începe procesul de preparare a desertului, este necesar să ții cont de câteva aspecte importante. În primul rând, pentru reușita unui desert spumos, așa cum ar trebui să fie pentru a-și merita denumirea, va trebui să optezi pentru un lapte de cocos de calitate. Alege laptele de cocos ambalat în cutii de carton și nu în cutii metalice.
Laptele de cocos va trebui ținut la frigider de seara până dimineața pentru a putea deveni cremos. Dacă deasupra lui se formează lichid, scurge-l printr-o sită deasă. Oprește din laptele de cocos doar partea cremoasă
Alege o banană bine coaptă pentru a avea suficiente zaharuri să îndulcească spuma. Poți folosi și alți îndulcitori naturali precum cei pe bază de stevia, eritritol, xylitol, etc. Nu adăuga cantitate mare de îndulcitori naturali pentru că aceștia nu vor ajuta suficient ca desertul să rămână spumos.
Descoperă și o rețetă de budincă de chia cu kiwi și lapte de cocos. Un desert rapid și sănătos.
Cum prepari spumă de zmeură fără zahăr
Începe cu pregătirea fructelor de zmeură pe care le cureți bine de impurități și le pui în recipientul unui blender. Fructele de zmeură nu se vor spăla pentru că vor aduna apă în interior și desertul nu va mai reuși.
Curăță banana, rupe-o în bucăți și adaug-o în recipientul blenderului. Pasează bine aceste fructe, iar dacă dorești să elimini semințele, trece piureul rezultat prin sită. Apoi pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute. Cu cât sunt mai reci ingredientele cu atât reușita texturii desertului va fi mai sigură.
După expirarea celor 30 de minute de relaxare a ingredientelor la rece scoate mai întâi laptele de cocos. Pune-l într-un bol rece și mixează-l intens cu ajutorul mixerului până când devine cremos.
Apoi poți să scoți de la rece și piureul de fructe și amestecă-l cu crema de lapte de cocos. Nu mai folosi mixerul pentru a nu afecta textura cremei de cocos.
Folosește o spatulă și amestecă ingredientele delicat cu mișcări circulare, de jos în sus. Pune delicioasa spumă de zmeură fără zahăr în boluri de servire și savureaz-o cât încă este rece.
Și dacă nu ai încercat încă varianta cu căpșuni, îți recomandăm rețeta noastră de spumă de căpșuni cu albușuri.