Procesul lent de gătire eliberează gelatina din cartilaje și măduvă, rezultând o supă densă, cu o consistență ușor gelatinoasă după răcire.
Aroma sa bogată și complexă transformă orice supă sau sos într-o experiență culinară autentică și reconfortantă.
Descoperă și o rețetă de supă de pui concentrată, pe care o poți transforma în cuburi de gheață. În continuare poți urmări rețeta supei din oase, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Supă concentrată de oase – Ingrediente
- 2 kg de oase (măduvă, articulații, carcasă de vită, porc sau pui)
- 2 linguri oțet de mere (ajută la extragerea mineralelor din oase)
- 2 cepe mari, tăiate în sferturi
- 3 morcovi, tăiați bucăți mari
- 2 tije de țelină Apio
- 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
- 1 căpățână de usturoi, tăiată transversal
- 2-3 frunze de dafin
- 1 lingură boabe de piper negru
- 1 lingură sare de mare (se ajustează după gust)
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt (opțional, pentru final)
- 4-5 litri de apă.
Rețeta supei concentrate de oase – Mod de preparare
Mai întâi te vei ocupa de pregătirea oaselor.
Dacă folosești oase de vită sau porc, este ideal să le rumenești ușor în cuptor, la180 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute. Acest pas adaugă un gust mai profund supei.
Dacă folosești carcase de pui, nu este nevoie să le rumenești. Descoperă și o rețetă italiană de supă din legume și paste, numită minestrone.