Aceste tacos sunt o explozie de arome și texturi. Carnea de vită este suculentă, bine condimentată și are o ușoară notă afumată. Avocado adaugă o cremozitate plăcută, iar salsa de roșii echilibrează cu prospețimea sa. Foile de tortilla încălzite adaugă o notă ușor crocantă la exterior și moale la interior, completând perfect fiecare mușcătură.
Tot din bucătăria mexicană îți mai recomandăm și rețeta de quesadilla cu pui și legume. În rândurile următoare îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării rețetei de tacos cu avocado și carne de vită.
Tacos cu carne de vită și avocado – Ingrediente
Ai nevoie pentru această rețetă de trei tipuri de ingrediente: pentru umplutura de carne, pentru salsa de legume și pentru servire.
Descoperă mai jos care sunt acestea.
Pentru umplutura de carne:
- 400 g carne de vită tocată
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 linguriță boia afumată
- ½ linguriță oregano uscat
- ½ linguriță fulgi de ardei iute (opțional)
- ½ linguriță sare
- ¼ linguriță piper negru
- 100 ml suc de roșii sau 2 linguri pastă de roșii
- 1 linguriță suc de lime sau lămâie.
Pentru salsa proaspătă:
- 2 roșii coapte, tăiate cubulețe mici
- ½ ceapă roșie, tocată fin
- ½ ardei iute jalapeño, tocat fin (opțional)
- 2 linguri coriandru proaspăt tocat (sau pătrunjel)
- 1 lingură suc de lime sau lămâie
- sare și piper după gust.