Pastele te scot deseori din încurcătură atunci când nu ai timp de preparat mâncăruri laborioase. Se fierb numaidecât și le poți combina cu o multitudine de alte ingrediente. Pastele cu sos de roșii sunt de multe ori alegerea perfectă pentru o mâncare rapidă. Sosul de roșii îl ai deja la borcan, nu trebuie decât să îl încălzești și să-l combini cu pastele deja fierte. Iar dacă mai adaugi și alte ingrediente, cum ar fi năutul, ca în rețeta de față, deja obții un preparat gustos și hrănitor.
Vezi aici cum se prepară și rețeta de paste cu sos picant de roșii. Mai jos, îți oferim rețeta pastelor cu năut pentru una dintre mesele principale ale zilei.
Tagliatelle cu năut în sos de roșii – Ingrediente
- 250 gr de paste tagliatelle
- 240 gr de năut fiert, din conservă
- 4-5 linguri cu ulei de măsline
- 1 ceapă de mărime medie
- 1-2 căței de usturoi
- 1 morcov
- 450 gr de sos concentrat de roșii
- câteva frunze de busuioc
- 1-2 crenguțe de cimbru
- sare și piper după gust.
Rețeta de paste cu năut în sos de roșii – Mod de preparare
Adună pe masa de lucru ingredientele din listă, dar și a ustensilelor de care ai nevoie pentru prepararea rețetei. Ai nevoie de o oală pentru fiert pastele, de o tigaie pentru preparat sosul de roșii, de un tocător și un cuțit pentru legume, dar și de un bol cu sită pentru scurs.
După ce ai rezolvat cu ingredientele și ustensilele poți curăța legumele. Clătește-le cu apă rece, apoi lasă-le la scurs în sită.
Cum prepari tagliatelle cu năut în sos de roșii
Pune multă apă în oală și așaz-o pe aragazul aprins. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare mare. Amestecă până când sarea este dizolvată și lasă apa să mai atingă odată punctul de fierbere. Adaugă tagliatellele. Fierbe-le conform timpului indicat pe ambalaj.
Nu arunca apa de la paste. Citește aici despre motivul surprinzător pentru care ar trebui să păstrezi apa în care le-ai fiert.
În acest interval de timp poți prepara și sosul de roșii. Toacă ceapa mărunt. Dă usturoiul și morcovii pe răzătoarea mică.
Pune tigaia cu uleiul la încins și adaugă mai întâi ceapa. Amestecă ceapa în uleiul încins pentru 1-2 minute, apoi adaugă morcovul răzuit. Mai amestecă ingredientele pentru 1-2 minute, apoi adaugă sosul concentrat de roșii și o ceașcă mică de apă. Rupe câteva frunze de busuioc și adaugă-le în sos. Mai adaugă și crenguțele de cimbru și lasă sosul de roșii să fiarbă acoperit, pentru 10 minute. Potrivește-i gustul cu sare și piper.
Scurge năutul din conservă și adaugă-l în sos.
Amestecă-l pentru câteva secunde, apoi scurge pastele și adaugă-le și pe acestea în sosul de roșii. Adaugă și 1-2 căței de usturoi răzuiți. Mai fierbe delicioasele tagliatelle cu năut în sos de roșii pentru 4-5 minute, timp în care aromele tuturor ingredientelor se vor întrepătrunde. Servește-le calde, decorate cu verdeață.
Tot din categoria rețetelor rapide cu paste, îți mai recomandăm pentru data viitoare, o rețetă de spaghete aglio e olio. Este cea mai simplă rețetă de paste.