Tartă cu lămâie. Rețeta unui desert aromat și răcoros

Dacă ești în căutarea unui desert cu cremă fină, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu lămâie. Este un preparat delicios, cu o crustă crocantă și cremă răcoroasă, cu gust intens.

Publicat: 30 august 2021, 7:26
Actualizat: 10 ianuarie 2022, 16:19

Tartele sunt printre cele mai apreciate deserturi, atât datorită simplității lor, cât și datorită aspectului și gustului deosebite. Crusta crocantă a tartelor combinată cu diferite umpluturi este irezistibilă pentru orice iubitor de desert.

Rețetele de tartă sunt foarte versatile. În interiorul crustelor se pot adăuga diferite combinații de creme simple sau care conțin fructe.

Umplutura acestui tip de prăjitură poate fi pregătită pe foc, cât și la rece. Trebuie doar să îți dai frâu liber imaginației și să testezi posibile de combinații delicioase.

Îți oferim mai jos rețeta celei mai fine și aromate tarte cu lămâie, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a o pregăti și tu celor dragi.

Tartă cu lămâie – Ingrediente

Avantajul rețetelor de tarte este acela că nu necesită foarte multe ingrediente. Ai nevoie de câteva produse simple, pentru crustă și alte câteva ingrediente pentru cremă.

Ingrediente pentru aluatul de tartă:

  • 150 gr unt rece cu peste 80% grăsime
  • 75 gr zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 300 gr făină
  • 1 gălbenuş de ou mediu
  • 2-3 linguri de apă rece

Ingrediente pentru crema de lămâie:

  • 4 ouă medii
  • 150 gr zahăr
  • 200 ml frișcă lichidă
  • coaja şi sucul de la 2 lămâi bio
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru decor:

  • felii de lămâie
  • frunze de mentă

Rețetă de tartă cu lămâie – Mod de preparare

Începe prin a selecta ingredientele conform listei de mai sus, asigurându-te că nu îți lipsește nimic. Vei pregăti un aluat simplu te tartă, pe care îl vei coace separat.

Între timp, pregăteș-te și crema de lămâie, foarte fină și aromată. Coace apoi tarta pentru câteva minute și împreună cu crema. La final, vei obține un desert care îi va cuceri de la prima degustare pe cei dragi.

Cum prepari aluat pentru tartă

Trece făina prin sită și amestec-o într-un vas încăpător cu sarea și zahărul pudră. Adaugă untul rece, abia scos de la frigider, tăiat în cuburi mici. Folosind vârfurile degetelor, amestecă rapid toate ingredientele, până obții o compoziție sfărâmicioasă. Adaugă și câte puțină apă rece pentru a omogeniza aluatul.

Împachetează aluatul într-o folie de prospețime si pune-l la frigider pentru 30 de minute.

După acest interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și așază-l între două foi de hârtie pergament.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie circulară de aproximativ 5-6 mm grosime. Ia aluatul, cu hârtiile de copt cu tot, și așază-l în interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25-26 cm. Ridică hârtia de deasupra și modelează-l cu degetele astfel încât să îmbrace frumos pereții formei de tartă. Apoi înțeapă-l la bază cu o furculiță din loc în loc.

Pune din nou a doua hârtie de copt în interiorul aluatului. Umple-o cu boabe de fasole, de năut sau de orez. Este necesar acest procedeu pentru ca aluatul să nu se deformeze în timpul coacerii.

Dă forma de tartă la cuptor și coace aluatul la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute împreună cu boabele pe care le-ai avut la îndemână. Înlătură hârtia de deasupra, pe suprafața căreia se află boabele, și mai coace aluatul timp de 6-8 minute pentru a se rumeni și la bază.

În timp ce aluatul este copt în cuptor, pregătește crema de lămâie.

Cu prepari crema pentru tartă cu lămâie

Sparge ouăle într-un bol, adaugă sarea și zahărul și amestecă-le bine până se topesc ingredientele solide. Adaugă frișca lichidă și omogenizează compoziția. la final, adaugă sucul de la două lămâi și coaja răzuită foarte fin.

Scoate forma de copt cu crusta de tartă de la cuptor și toarnă în interiorul acesteia crema de lămâie. Micșorează intensitatea focului la 150 de grade Celsius și mai coace tarta pentru 12-15 minute.

Las-o să se răcească bine și decoreaz-o apoi cu felii de lămâie și frunze de mentă. La final, o poți porționa și savura cu poftă.

Tarta cu lămâie se porționează după răcire / Shutterstock

O altă rețetă de tartă care cucerește instant de la prima degustare este rețeta de tartă cu ciocolată și fructe de pădure.

Spor și poftă bună!

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI