Tartă cu piersici proaspete. Un desert perfect pentru zilele de vară

Rețeta de tartă cu piersici proaspete este un desert răcoritor și savuros, cu care te poți răsfăța cât ține sezonul piersicilor coapte. Se prepară foarte ușor și rapid, iar ingredientele sunt dintre cele mai simple și accesibile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 iunie 2024, 6:00

Aluatul fraged și crocant completează perfect umplutura suculentă și aromată de piersici coapte. Feliile de piersici sunt infuzate cu zahăr, vanilie și un strop de lămâie. Acesta din urmă intensifică dulceața naturală a fructelor.

Opțional, un strat de scorțișoară poate adăuga o notă caldă și condimentată, transformând fiecare mușcătură într-o explozie de arome.

Această tartă este ideală pentru a fi servită ca desert la o masă festivă sau ca o gustare dulce în orice moment al zilei. Este absolut delicioasă și alături de o cupă de înghețată de vanilie sau o lingură de frișcă proaspătă.

Pentru a prepara rețeta de tartă și în sezonul rece, poți pregăti și câteva borcane cu compot de piersici.

Reclamă

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa tartă de vară cu piersici.

Tartă cu piersici proaspete – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea delicioasei tarte de câteva ingrediente pentru aluatul fraged și de alte câteva ingrediente pentru umplutură. Descoperă care sunt acestea în rândurile de mai jos.

Pentru aluat fraged:

  • 250 g făină
  • 125 g unt rece, tăiat cubulețe
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 lingură apă rece (dacă este necesar)
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru umplutură:

  • 6-8 piersici proaspete, coapte și feliate subțire
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
  • zahăr pudră pentru decor.

Rețeta de tartă cu piersici proaspete – Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului fraged, care are nevoie, după frământare și de un timp de relaxare la rece. Este necesar acest timp pentru ca aluatul să devină mai elastic și ușor de modelat.

Cum prepari aluatul pentru tartă

Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece și amestecă cu degetele sau cu un blender de patiserie până când amestecul capătă o consistență nisipoasă.

Adaugă oul și amestecă până când aluatul începe să se adune. Dacă este necesar, adaugă 1 lingură de apă rece.

Formează aluatul într-o bilă, învelește-l în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.

Cum prepari umplutura și coci tarta cu piersici proaspete

Într-un bol mare, combină feliile de piersici cu zahărul, amidonul de porumb, esența de vanilie, sucul de lămâie și scorțișoara (dacă folosești). Amestecă bine și lasă deoparte.

Înainte de a forma tarta, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, unge cu unt interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 24-25 cm.

Scoate aluatul din frigider și întinde-l pe o suprafață ușor înfăinată până la o grosime de aproximativ 3-4 mm.

Transferă aluatul în tava pregătită, presând ușor pentru a se modela după formele tăvii. Taie excesul de aluat de pe margini.

Pune umplutura de piersici în interiorul aluatului, distribuind-o uniform. Dacă dorești, poți face un grilaj din fâșii de aluat deasupra tartei.

Pune tava în cuptor și coace delicioasa tartă cu piersici proaspete în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când crusta este aurie și umplutura de piersici este fragedă și suculentă.

Tartă de vară cu piersici pe platou, alături de un ceainic, o ceașcă de ceai, furculiță și cuțit și piersici proaspete
Aluatul fraged și crocant completează perfect umplutura suculentă și aromată de piersici coapte / Shutterstock

Lasă tarta să se răcească complet înainte de a o tăia și servi.

Tartă cu piersici proaspete porționată pe platou
Tarta se porționează după răcire / Shutterstock

Descoperă și o rețetă de tartă cu aluat dospit și fructe de pădure presărate cu crumble.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Orez cu lapte decorat cu scorțișoară în bol cu lingură, batoane de scorțișoară și anason stelat
Rețete
Orez cu lapte preparat după cea mai simplă rețetă
Rețeta de orez cu lapte este una dintre acele rețete care nu au nevoie de tehnici complicate ca să fie reușite. Totul se bazează pe două lucruri: proporția corectă dintre orez și lapte și...
2
Pamela Anderson într-o imagine din serialul Baywatch
Divertisment
Pamela Anderson, schimbare radicală de look la 58 de ani: „Frumusețea e subiectivă”
Pamela Anderson, schimbare radicală de look la 58 de ani. Vedeta din Baywatch și-a luat din nou prin surprindere fanii, după ce, în urmă cu câțiva ani, a decis să renunțe definitiv la machiaj....
3
Justin Timberlake în timpul unui concert pe scenă
Divertisment
Artistul care își pune sănătatea pe primul loc după ce a fost diagnosticat cu boala Lyme: „Mă simt extenuat”
El este artistul care își pune sănătatea pe primul loc după ce a fost diagnosticat cu boala Lyme. Declarațiile sale au fost surprinzătoare pentru publicul larg. Fanii au reacționat în mediul online la cele...
4
femeie frumoasă cu o coroană de flori și multe culori pe lângă cap pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
3 zodii au parte de câștiguri financiare substanțiale după 13 decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Înainte de a-și încheia tranzitul, planeta Mercur îi ajută pe nativi în multe sensuri. 3 zodii au parte de câștiguri financiare substanțiale după 13 decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele. Felul în...
5
Zendaya într-o rochie portocalie la Globurile de Aur 2025 unde și-a lăsat la vedere inelul de logodnă
Divertisment
Zendaya și-a surprins fanii după ce a apărut pe internet alături de alt bărbat. Care este adevărul despre „logodna” vedetei
Zendaya și-a surprins fanii după ce a apărut pe internet alături de alt bărbat. Vedeta a lăsat loc interpretărilor atunci când a anunțat „logodna” cu un altul decât Tom Holland. Fanii ei au reacționat...
PARTENERI
×