Aluatul fraged și crocant completează perfect umplutura suculentă și aromată de piersici coapte. Feliile de piersici sunt infuzate cu zahăr, vanilie și un strop de lămâie. Acesta din urmă intensifică dulceața naturală a fructelor.
Opțional, un strat de scorțișoară poate adăuga o notă caldă și condimentată, transformând fiecare mușcătură într-o explozie de arome.
Această tartă este ideală pentru a fi servită ca desert la o masă festivă sau ca o gustare dulce în orice moment al zilei. Este absolut delicioasă și alături de o cupă de înghețată de vanilie sau o lingură de frișcă proaspătă.
Pentru a prepara rețeta de tartă și în sezonul rece, poți pregăti și câteva borcane cu compot de piersici.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasa tartă de vară cu piersici.
Tartă cu piersici proaspete – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea delicioasei tarte de câteva ingrediente pentru aluatul fraged și de alte câteva ingrediente pentru umplutură. Descoperă care sunt acestea în rândurile de mai jos.
Pentru aluat fraged:
- 250 g făină
- 125 g unt rece, tăiat cubulețe
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 lingură apă rece (dacă este necesar)
- 1 praf de sare.
Pentru umplutură:
- 6-8 piersici proaspete, coapte și feliate subțire
- 100 g zahăr
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 linguriță esență de vanilie
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta de tartă cu piersici proaspete – Mod de preparare
Vei începe cu prepararea aluatului fraged, care are nevoie, după frământare și de un timp de relaxare la rece. Este necesar acest timp pentru ca aluatul să devină mai elastic și ușor de modelat.
Cum prepari aluatul pentru tartă
Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece și amestecă cu degetele sau cu un blender de patiserie până când amestecul capătă o consistență nisipoasă.
Adaugă oul și amestecă până când aluatul începe să se adune. Dacă este necesar, adaugă 1 lingură de apă rece.
Formează aluatul într-o bilă, învelește-l în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de 30 de minute.
Cum prepari umplutura și coci tarta cu piersici proaspete
Într-un bol mare, combină feliile de piersici cu zahărul, amidonul de porumb, esența de vanilie, sucul de lămâie și scorțișoara (dacă folosești). Amestecă bine și lasă deoparte.
Înainte de a forma tarta, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, unge cu unt interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 24-25 cm.
Scoate aluatul din frigider și întinde-l pe o suprafață ușor înfăinată până la o grosime de aproximativ 3-4 mm.
Transferă aluatul în tava pregătită, presând ușor pentru a se modela după formele tăvii. Taie excesul de aluat de pe margini.
Pune umplutura de piersici în interiorul aluatului, distribuind-o uniform. Dacă dorești, poți face un grilaj din fâșii de aluat deasupra tartei.
Pune tava în cuptor și coace delicioasa tartă cu piersici proaspete în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute sau până când crusta este aurie și umplutura de piersici este fragedă și suculentă.
Lasă tarta să se răcească complet înainte de a o tăia și servi.
Descoperă și o rețetă de tartă cu aluat dospit și fructe de pădure presărate cu crumble.