S-a dorit un desert fin și delicat, exact ca o balerina, iar bezeaua cu frișcă a fost mai mult decât perfectă.
Rețeta clasică de Pavlova este realizată din blaturi de bezea umplute cu cremă de frișcă si fructe de pădure. Însă fiecare bucătar care a preparat-o ulterior a adaptat-o după propriile gusturi.
Blaturile de bezea sunt foarte crocante la exterior, dar spumoase la interior ca volanele unei rochii de balerină.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu un desert divin.
Tort Pavlova – Ingrediente
Ingredientele pentru a realiza acest desert divin și foarte apreciat în toate bucătăriile lumii nu sunt nici multe nici costisitoare.
Pentru 4 blaturi de bezea:
- 4 albușuri
- 400 gr de zahăr
- 1 linguriță amidon de porumb
- 1 linguriță oțet
- 1 praf de sare
Pentru umplutură și decor:
- 400 ml frișcă lichidă
- 100 gr zahăr pudră
- 50 gr zahăr cu aromă de vanilie
- macarons
- flori comestibile
Tort Pavlova – Mod de preparare
Pentru reușita sigură a celui mai îndrăgit desert pe bază de bezea, trebuie să respectați câțiva pași foarte importanți.
Preparare blaturi de bezea
De menționat faptul că albușurile trebuie ținute la temperatura camerei 15-20 de minute, pentru reușita bezelei.
Înainte de a ne apuca de lucru pornim cuptorul la 135 de grade.
Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm energic până când obținem o compoziție spumoasă și cristalină.
Adăugăm, treptat, zahărul, mixând continuu la treaptă maximă. Adăugăm oțetul, apoi amidonul de porumb. batem bezeaua până când va deveni extrem de fermă. O bezea este fermă dacă întoarcem vasul invers și aceasta rămâne fixată pe pereții vasului.
Tapetăm două tăvi de cuptor cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui inel circular de 20 cm realizăm câte două cercuri de bezea în cele două tăvi.
Așezăm cele două tăvi cu blaturi de bezea în cuptor, una pe raftul de sus și cealaltă pe raftul de jos.
Coacem blaturile de bezea pentru tort Pavlova la 135 de grade, pentru 2 ore. După coacere le lăsăm să se răcească în cuptor, cu ușa cuptorului întredeschisă. Astfel, blaturile de bezea nu vor crăpa.
Preparare cremă de frișcă și asamblare tort de bezea
Punem frișca lichidă, rece, de la frigider, în bolul mixerului, ținut și acesta la frigider 10-12 minute. Mixăm frișca până capătă volum, apoi adăugăm treptat, cele două tipuri de zahăr. Mixăm frișca împreună cu zahărul până devine fermă.
Când blaturile de bezea sunt bine răcite le decorăm cu frișca bătută, ajutându-ne de un posh cu dui.
Așezăm blaturile de bezea unul peste celălalt. Deasupra realizăm un decor frumos din frișcă, macarons și flori. Dăm tortul la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa.