Tort Pavlova. Rețeta celui mai delicat tort de bezea

Rețeta de tort Pavlova a fost creată în cinstea cunoscutei balerine rusoaice Anna Pavlova. Inspirația creatorului a venit în timpul turneului balerinei în Noua Zeelanda și Australia.

Publicat: 24 februarie 2021, 7:24
Actualizat: 14 iunie 2022, 17:35

S-a dorit un desert fin și delicat, exact ca o balerina, iar bezeaua cu frișcă a fost mai mult decât perfectă.

Rețeta clasică de Pavlova este realizată din blaturi de bezea umplute cu cremă de frișcă si fructe de pădure. Însă fiecare bucătar care a preparat-o ulterior a adaptat-o după propriile gusturi.

Blaturile de bezea sunt foarte crocante la exterior, dar spumoase la interior ca volanele unei rochii de balerină.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a-i răsfăța și voi pe cei dragi cu un desert divin.

Tort Pavlova – Ingrediente

Ingredientele pentru a realiza acest desert divin și foarte apreciat în toate bucătăriile lumii nu sunt nici multe nici costisitoare.

Pentru 4 blaturi de bezea:

  • 4 albușuri
  • 400 gr de zahăr
  • 1 linguriță amidon de porumb
  • 1 linguriță oțet
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură și decor:

  • 400 ml frișcă lichidă
  • 100 gr zahăr pudră
  • 50 gr zahăr cu aromă de vanilie
  • macarons
  • flori comestibile

Tort Pavlova – Mod de preparare

Pentru reușita sigură a celui mai îndrăgit desert pe bază de bezea, trebuie să respectați câțiva pași foarte importanți.

Preparare blaturi de bezea

De menționat faptul că albușurile trebuie ținute la temperatura camerei 15-20 de minute, pentru reușita bezelei.

Înainte de a ne apuca de lucru pornim cuptorul la 135 de grade.

Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm energic până când obținem o compoziție spumoasă și cristalină.

Adăugăm, treptat, zahărul, mixând continuu la treaptă maximă. Adăugăm oțetul, apoi amidonul de porumb. batem bezeaua până când va deveni extrem de fermă. O bezea este fermă dacă întoarcem vasul invers și aceasta rămâne fixată pe pereții vasului.

Tapetăm două tăvi de cuptor cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui inel circular de 20 cm realizăm câte două cercuri de bezea în cele două tăvi.

Realizăm două blaturi de bezea cu ajutorul unui inel circular / Profimedia Images

Așezăm cele două tăvi cu blaturi de bezea în cuptor, una pe raftul de sus și cealaltă pe raftul de jos.

Așezăm cele două tăvi în cuptor, una pe raftul de sus și cealaltă pe raftul de jos / Profimedia Images

Coacem blaturile de bezea pentru tort Pavlova la 135 de grade, pentru 2 ore. După coacere le lăsăm să se răcească în cuptor, cu ușa cuptorului întredeschisă. Astfel, blaturile de bezea nu vor crăpa.

Preparare cremă de frișcă și asamblare tort de bezea

Punem frișca lichidă, rece, de la frigider, în bolul mixerului, ținut și acesta la frigider 10-12 minute. Mixăm frișca până capătă volum, apoi adăugăm treptat, cele două tipuri de zahăr. Mixăm frișca împreună cu zahărul până devine fermă.

Când blaturile de bezea sunt bine răcite le decorăm cu frișca bătută, ajutându-ne de un posh cu dui.

Cu ajutorul unui posh cu dui decorăm blaturile de bezea cu frișcă / Profimedia Images

Așezăm blaturile de bezea unul peste celălalt. Deasupra realizăm un decor frumos din frișcă, macarons și flori. Dăm tortul la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l secționa.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI