Tortul sandvici are la bază felii de pâine toast, iar ca umplutură diferite creme, salate sau paste aperitiv. Cu cât acestea sunt mai diferite ca textură, savoare și culoare, cu atât acest aperitiv va fi mai spectaculos și cuceritor.
Sfecla roșie este unul dintre ingredientele care dau culoare deosebită preparatelor. Nu ezita s-o folosești la un astfel de sandvici. O altă culoare în contrast cu cea a sfeclei o poți obține folosind pate de ficat de pui sau pate de somon. Culoarea albă o obții din cremă de brânză pe care o poți îmbogăți cu verdețuri, cu ouă fierte sau cu ce alte ingrediente dorești.
Prepară și tu acest sandvici uriaș, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare oferite mai jos.
Tort sandvici aperitiv – Ingrediente
Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele care compun sandvici sub formă de tort. Astfel, te asiguri că nu ai omis niciun ingredient și îți ușurezi munca.
Pentru bază și decor:
- 1 pâine toast feliată
- 300 gr cremă de brânză
- 1 castravete mai mare
- 4-5 ridichi roșii
- 2-3 ouă fierte
- microplante.
Pentru stratul din salată de sfeclă roșie:
- 250 gr salată de sfeclă roșie
- 1-2 linguri cu cremă de brânză.
Pentru stratul din pastă de ton:
- 350 gr file de ton în ulei de măsline
- 150 gr cremă de brânză
- 2-3 castraveciori acri
- sare și piper după gust
- câteva fire de mărar verde.
Pentru stratul de pastă de ouă fierte:
- 3 ouă fierte
- 100 gr brânză moale sau cremă de brânză
- 1 linguriță de muștar
- 1/2 legătură de mărar proaspăt
- sare și piper după gust.
Tort sandvici aperitiv – Mod de preparare
Începe cu pregătirea feliilor de pâine. Chiar dacă folosești pâine deja feliată, va trebui să înlături marginile feliilor pentru a nu strica aspectul sandviciului. Taie marginile tuturor feliilor de pâine și pune-le deoparte.
Descoperă și o rețetă de pâine de casă albă și pufoasă, preparată cu lapte, perfectă pentru sandviciuri.
Cum prepari cele trei umpluturi pentru Smörgåstårta
Pentru stratul de salată roșie ai mai multe opțiuni. Fie folosești salată de sfeclă roșie de la borcan, fie folosești sfeclă proaspătă, pe care o fierbi sau o coci. Apoi o dai pe răzătoare, o scurgi bine de lichid și o amesteci într-un bol cu crema de brânză. O poți asezona cu condimente după gust. Pune salata la rece până când prepari și celelalte compoziții.
A doua umplutură se prepară din pasă de ton. Scurge bine fileul de ton și amestecă-l cu crema de brânză. Toacă mărunt castraveciorii murați, scurge-i bine și adaugă-i peste celelalte ingrediente. Adaugă și mărar verde tocat fin. Omogenizează bine amestecul de ingrediente și asezonează-i gustul cu sare și piper. Mai poți adăuga și puțin suc de lămâie. Poți prepara pentru acest strat și rețeta de salată de ciuperci cu ton și maioneză.
Ultima umplutură se prepară din ouă fierte. Pentru aceasta nu ai de făcut decât să cureți ouăle și să le toci în cuburi. Apoi le amesteci cu muștarul, crema de brânză, mărarul tocat și potrivești gustul cu sare și piper.
Cum formezi deliciosul tort sandvici aperitiv
Pune hârtie de copt într-o tavă clasică de chec. Pune un rând din feliile de pâine la baza tăvii. Adaugă pasta de ouă fierte și preseaz-o ușor peste feliile de pâine. Așază un alt rând din felii de pâine și întinde peste ele pasta de ton. Din nou, pune un rând din felii de pâine, apoi salata de sfeclă roșie și ultimul rând de felii de pâine. Acoperă tava cu o folie alimentară și pune-o la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Înainte de servire, răstoarnă tortul sandvici aperitiv pe un platou dreptunghiular. Lasă-l să se așeze bine pe platou, apoi acoperă-l cu cremă de brânză de jur împrejur. Decorează-l cu rondele de castravete, rondele de ridichi și felii de ouă fierte. Adaugă și muguri de plante verzi, pentru un aspect deosebit.
Pune tortul la rece pentru 1-2 ore înainte de a-l secționa. Astfel, feliile de pâine se vor hidrata și vei putea porționa aperitivul foarte bine.