Să obții o cantitate suficientă din acest mineral important poate fi dificilă dacă ești vegetariană sau vegană. De asemenea, peștele poate conține metale grele, așadar iată care sunt alternatievele pe care le poți consuma, ca să poți beneficia de necesarul zilnic de nutrienți.
5 alternative vegetariene pentru uleiul de pește
Există o varietate de alternative vegetale la uleiul din ficat de cod. Specialiștii recomandă să le incluzi în dieta ta zilnică, pentru a beneficia de funcția lor vitală pentru sănătate. Nu există o doză zilnică oficială recomandată pentru doza de Omega-3. Dar nutriționiștii recomandă ca aportul zilnic să fie între 1100 mg- 1600 mg.
Capsule de alge marine
Peștii își obțin Omega-3 din algele pe care le consumă, nu din interior. Poți avea o sursă vegetală fără să sacrifici calitatea sau avantajele pentru sănătate dacă mergi direct la sursă. Specialiștii recomandă algele datorită conținutului mare de Omega-3.
Ca urmare, un extract de alge superior este o sursă vegetală de Omega-3 DHA și EPA și este disponibil în tablete și capsule, ușor de administrat.
Ulei de semințe de in
Este una dintre cele mai dense surse de nutrienți, iar semințele de in sunt printre cele mai cunoscute surse de Omega-3.
Acestea au un conținut ridicat de omega-3 și sunt o sursă excelentă de fibre, proteine și minerale precum manganul. Semințele de in sunt foarte simplu de introdus în dieta ta zilnică. Pot fi un adaos fantastic la smoothie-uri și un topping perfect pentru iaurt.
Varză de Bruxelles
Una dintre cele 5 alternative vegetariene pentru uleiul de pește este varza de Bruxelles. Este o sursă excelentă de ALA, precursorul Omega-3.
De asemenea, este o sursă excelentă de fibre, proteine și vitamina C. Varza de Bruxelles este o garnitură excelentă pentru cină, fie că o gătești la aburi cu puțină sare și piper, fie că este sotată cu puțină masala.
Semințe de Chia
Semințele de chia sunt semințe mici, de formă ovală, care sunt bogate în fibre, antioxidanți, minerale și acizi grași Omega-3.
În ultima vreme au devenit din ce în ce mai apreciate ca sursă de proteine dense în nutrienți. Le poți folosi la prepararea budincilor și a sosurilor pentru salate. De asemenea, le poți folosi ca adaos la smoothie-urile tale preferate.
Nuci
Dintre toate fructele cu coajă lemnoasă, nucile au cea mai mare cantitate de ALA, ceea ce le face una dintre cele mai mari surse vegetale de acizi grași Omega-3.
Ele au sunt o putere antioxidantă mare și sunt foarte nutritive. Le poți adăuga în salate sau le poți combina cu cerealele și amestecurile de fructe de pădure.
Semințele de cânepă
Sunt recomandate dacă urmezi o dietă vegetariană, dar și dacă ai intoleranță la gluten. Conțin o cantitate mare de Omega-3 și de asemenea, sunt bogate în proteine.
Consumul lor îți oferă un aport de minerale și acizi grași polinesaturați. Le poți consuma în salate, iauturi, cereale și deseturi, pentru a le îmbunătăți valoarea nutrițională a acestora, scrie EatThis.