Experți sugerează să consumi fructe și legume chiar și în afara sezonului lor. Mulți experți recomandă legumele congelate în detrimentul celor proaspete. De fapt, multe dintre acestea ar fi mai bogate în nutrienți decât cele proaspete.
6 legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaspete
Odată ce o leguma este culeasă, aceasta începe să piardă nutrienți, spun experții. Cu toate acestea, legumele congelate trec prin acest proces rapid, atunci când se află în punctul de coacere maximă.
Procesul de congelare blochează vitaminele și mineralele și oprește descompunerea nutrienților. Legumele trec, de asemenea, prin procesare, depozitare și transport, ceea ce înseamnă că până ajung la raft sau în bucătărie, calitatea nutrienților rămași poate fi afectată.
Ca un bonus, cumpărarea legumelor congelate este mult mai prietenoasă cu bugetul decât achiziționarea legumelor proaspete. Specialiștii observă, de asemenea, că legumele congelate au o perioadă de valabilitate mai mare decât legumele proaspete.
Aceste legume preambalate au fost deja curățate și pregătite, făcându-le perfecte pentru gătit imediat ce sunt scoase din congelator. Mai jos găsești o listă de legume care sunt mai sănătoase congelate decât proaste.
Broccoli
Broccoli este bogat în vitamina C și K, fibre și mulți alți nutrienți esențiali.
Conform specialiștilor, broccoli congelat își păstrează culoarea verde, dar și nutrienții benefici organismului.
Spanacul
Spanacul este plin de fier și o multitudine de vitamine. Indiferent de rețelele în care alegi să-l folosești, spanacul congelat va avea la fel de mulți nutrienți ca cel proaspăt.
Mazăre
Această leguminoasă este o sursă excelentă de proteine și fibre. Mazăre congelată ar fi mai bogată în nutrienți decât cea proaspătă. Este o leguminoasă care poate fi inclusă cu ușurință într-o mulțime de preparate sănătoase.
Ardeiul gras
Ardeiul gras este o sursă excelentă de vitamina A și C. Deoarece congelare alor nu afectează textura crocantă, ardeiul congelat este o alegere ideală pentru atunci când îți dorești un preparat savuros și bustos.
Conopidă
Conopida este o sursă excelentă de fibre. Aceasta se gătește bine atunci când este folosită direct din congelator. Această legumă poate fi folosit ți ca înlocuit sărac în carbohidrați pentru orez, spun specialiștii de la EatThis.
Amestecurile de legume
Deseori găsim în magazine pungi cu amestecuri de legume. Aceste amestecuri sunt un adevărat curcubeu de savoare, minerale și vitamine. Dacă îți dorești să-ți crești aportul de nutrienți, atunci aceste legume pot fi ideale pentru tine.
Cum congelezi corect legumele
Dacă nu vrei să cumperi legume congelate, atunci poți să faci tu propriul mix acasă. Tot ce trebuie să faci este să-ți cumperi legumele proaspete și să le pregătești pentru congelare.
Este necesar să folosești recipiente concepute special pentru congelator. Pungile pentru sandvisuri pot fi ideale pentru a congela conaități mici de legume, spun specialiștii. Următorul pas constă în spălarea atentă a legumelor. Specialiștii reomandă să îndepărtezi cu mare atenția impuritățile care s-ar putea afla pe legumele tale.
Șterge legumele, iar mai apoi toacă-le pentru a le putea depozita în pungile deja pregătit.
Specialiștii în bucătărie recomandă să lași spațiu între pungile de legume pe care urmează să le congelezi. Este important să te gândești la controlul porțiilor atunci când alegi să congelezi legumele preferate. Încearcă să nu umpli pungile de congelare până la refuz, ci să lași spațiu legumelor pentru momentul în care vor îngheța.