Legumele nu numai că fac mesele mai atrăgătoare și mai delicioase, dar se asigură și că organismul primește o varietate mai mare de nutrienți vitali. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor sugerează că legumele verzi sunt mai dense în nutrienți atunci când vine vorba de consumul de legume.
7 legume bogate în proteine
Ei bine, nu se poate nega că acest lucru este adevărat, dar dieta ta ar trebui să se concentreze pe toți nutrienții de care organismul tău are nevoie. Dacă ești vegetariană și cauți modalități de a adăuga proteine în dieta ta, încearcă aceste 7 legume bogate în proteine.
Proteina este o componentă esențială a tuturor celulelor corpului tău. Este utilizată pentru a construi și repara țesuturi, precum și pentru a produce enzime și hormoni. Proteina este necesară pentru creșterea oaselor, mușchilor, pielii și sângelui și servește ca sursă de energie.
Proteinele transportă hemoglobina, care furnizează oxigen tuturor celulelor. Mai mult, ajută și la transportul mineralelor și vitaminelor către celulele care au nevoie de ele. Datorită acestor beneficii, ai nevoie de proteine zilnic.
Broccoli
Broccoli este bogat în proteine, sărac în grăsimi și sărac în calorii. Este o sursă excelentă de vitamine, minerale și antioxidanți, toate susținând sănătatea. Folații, manganul, potasiul, fosforul și vitaminele K și C se găsesc în broccoli. Acesta are de asemenea în compoziție glucozinolați, despre care s-a demonstrat că pot combate cancerul.
Mazăre
Mazarea este o sursă bogată de proteine și fibre vegetale. De fapt, aceste mici delicii au mai puține grăsimi și colesterol. Mazărea este, de asemenea, bogată în mangan, cupru, fosfor, folat, zinc, fier și magneziu. Acestea includ, de asemenea, fitonutrienți precum coumestrol, care pot ajuta la prevenirea cancerului de stomac. Daca încă nu ai inclus mazarea în dieta ta, acum este momentul. Mazărea este excelentă în curry, salate și alte feluri de mâncare.
Kale
Kale este o altă sursă excelentă de proteine pe bază de plante. De asemenea, include substanțe chimice fenolice, care îi oferă beneficii antioxidante. Kale poate fi ușor aburită, fiartă sau sotată și consumată în mod regulat pentru beneficii optime.
Kale conține acizi grași omega-3 și omega-6, precum și vitaminele K, C, A și B6, calciu, potasiu, mangan și magneziu. De asemenea, include luteina și zeaxantina, care au fost legate de un risc mai mic de cataractă.
Porumb dulce
S-ar putea să fii surprinsă, dar porumbul dulce este o legumă! Porumbul dulce are un conținut scăzut de grăsimi și e bogat în proteine, oferind aproximativ 9% din proteinele de care ai nevoie în fiecare zi. Porumbul conține, de asemenea, tiamină, vitaminele C și B6, folat, magneziu, fosfor și magneziu. Porumbul poate fi folosit pentru a face sandvișuri, supe și salate.
Conopidă
Conopida are un conținut ridicat de proteine. Această legumă adaptabilă poate fi folosită în mai multe bucătării. Conopida conține sinigrina pe lângă potasiu, mangan, magneziu, fosfor, calciu, vitaminele C și K și fier. Această moleculă de glucozinolat poate avea efecte anti-cancer și antiinflamator.
Spanac
Spanacul este considerat a fi una dintre cele mai bogate legume în nutrienți. Se spune că proteinele, împreună cu aminoacizii necesari, contribuie cu 30% din caloriile sale. Spanacul este a doua cea mai bogată sursă de proteine din legume. Conține nutrienți precum vitamina A, vitamina K și vitamina C, care ajută la menținerea unui sistem imunitar eficient, protejează vederea și promovează fluxul sanguin sănătos, printre altele.
Varză de Bruxelles
Varza de Bruxelles combină fibrele și proteinele cu o varietate de vitamine și minerale pentru a menține senzația de sațietate. Ca să nu mai vorbim de avantajele pentru sănătate, care variază de la claritatea creierului până la prevenirea cancerului și reducerea tensiunii arteriale.