Reclamă

Alimente bogate în antioxidanți. De ce sunt recomandate să le incluzi în dieta ta

Aceste alimente bogate în antioxidanți te-ar putea ajuta în reducerea inflamației și în lupta împotriva radicalilor liberi. Pe termen lung îți pot îmbunătăți starea de sănătate și te pot ajuta să te ferești de boli care pot avea un efect negativ asupra ta.

Publicat: 6 iulie 2022, 7:02

Alimentele bogate în antioxidanți nu au fost niciodată mai importante ca acum. Acestea ajută la reducerea inflamației care poate fi provocată de poluarea din aer, fumul de tutun, alcool sau alimente procesate. Lumea înc are trăim în prezent duce la apariția bolilor de sănătate care au de multe ori la bază inflamația din corp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente bogate în antioxidanți

Antioxidanții sunt niște molecule car sunt construite în așa fel încât să contracareze efectele negative ale stresului oxidativ. Consumul de alimente bogate în antioxidanți te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate, dar și să încetinești procesul de îmbătrânire. Uite o listă cu cele mai importante alimente pe care le poți include în dieta ta pentru a avea o viață sănătoasă și îndelungată.

Afine

Pe lista de alimente bogate în antioxidanți de află afinele. Acestea sunt excelente consumate la micul dejun alături de iaurtul și semințele preferate. În aceeași categorie de fructe benefice intră și murele, coacăzele, murele și căpșunile. Uite o metodă excelentă prin care poți să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp.

Afinele sunt o sursă excelentă de vitamine, fibre și antioxidanți. Mai multe studii au demonstrat că acestea pot reduce în mod vizibil inflamația dacă sunt consumate în mod regulat. În plus sunt sărace în calorii și te vor ajuta dacă te lupți cu kilogramele în plus. De-a lungul timpului s-a dovedit faptul că afinele pot ajuta la reducerea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare.

Reclamă

Prune

Dulci și zemoase, prunele sunt un alt exemplu ideal de alimente bogate în antioxidanți. Pe lângă antioxidanți, prunele sunt o sursă ideală de vitamina C. O porție medie de prune poate conține chiar și 6.5 mg de vitamina C, însemnând un procent de 10 % din valoarea totală recomandată zilnic.

Consumul regulat de prune poate îmbunătăți funcțiile cognitive și poate ajuta la prevenția apariției bolilor cardiovasculare. Prunele sunt excelente și pentru reglarea tranzitului intestinal, scrie EatThis,NotThat.

Reclamă

Spanacul

Salata de orice fel se află pe lista de alimente bogate în antioxidanți. Acesta este și cazul spanacului. Consumul regulat de spanac ajută la reducerea riscului de obezitate, a apariției diabetului de tip 2 și a inflamației din corp.

Spanacul este folosit în nenumărate preparate și este bogat în fibre. Fibrele îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă te confrunți cu kilogramele în plus, atunci spanacul ar putea fi ideal pentru tine. Îți recomandăm o rețetă de suc verde cu spanac și castravete care îți va oferi și un boost pentru imunitate.

Ciocolată neagră

Dacă îți dorești o listă cât mai variat de alimente bogate în antioxidanți atunci îți recomandăm ciocolata neagră. Consumată cu măsură aceasta poate avea un efect benefic asupra organismului tău. Chiar dacă gustul amărui al acesteia nu este pe placul tuturor, ciocolata neagră rămâne o alegere ideală pentru o gustare rapidă și sănătoasă.

O tabletă de ciocolată neagră nu va avea un impact negativ asupra siluetei tale. Cicolata neagră este compusă în cea mai mare măsură din pudră de cacao, o sursă minunată de antioxidanți. Studiile au arătat că cicolata neagră poate reduce inflamația din corp și poate îmbunătăți funcționarea sistemului imunitar.

Nuci

Nucile sunt bogate în calorii și grăsimi sănătoase. Acestea sunt și o sursă excelentă de antioxidanți. Facem referire aici inclusiv la alune de pădure, caju sau migdale. Consumate în mod regulat acestea pot ajuta la reducerea apariției diabetului de tip 2 și a obezității.

Conform studiilor realizate la nivel internațional, nucile ar conține cea mai mare cantitate de antioxidanți. Acestea pot fi consumate drept gustare sau alături de iaurtul preferat la micul dejun. Indiferent de modul în care alegi să le combini, important este să le ai lângă tine tunci când simți nevoie unei gustări rapide și delicioase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×