Reclamă

Alimente bogate în vitamina D

Vitamina D mai este numită și „vitamina soarelui”, deoarece corpul nostru o produce atunci când este expus la lumina soarelui. Aceasta se găsește însă într-un număr limitat de alimente. Vitamina D îți menține sănătatea oaselor, a sistemului imunitar și are multiple beneficii. Care dintre alimente sunt bogate în vitamina D?

Publicat: 31 mai 2021, 7:00

Multe persoane necesită suplimentarea cu vitamina D. Există însă câteva alimente pe care le poți integra cu succes în alimentația ta pentru a obține necesarul zilnic al acesteia. Valoarea zilnică recomandată de specialiști este de 20 micrograme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente bogate în vitamina D

Păstrăvul curcubeu este un pește mai puțin cunoscut, dar care are foarte multe beneficii nutriționale. Cel puțin 85 de grame de pește curcubeu îți poate conferi 80% din necesarul zilnic de vitamina D. Acesta are o aromă delicată și poate fi gătit într-o diversitate de feluri.

Ciuperci

Ciupercile abundă în antioxidanți. Ele se numără în rândul puținelor surse vegane care sunt bogate în vitamina D. O jumătate de cană de ciuperci albe feliate îți oferă aproape jumătate din valoarea zilnică necesară de vitamina D. Le poți servi micul dejun într-o omletă, la prânz alături de o garnitură, chiar și la cină, într-o rețetă de supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos.

Ouă

Reclamă

Ouăle reprezintă o sursă de proteină ​​accesibilă, dar de înaltă calitate. Gălbenușul de ou este cel care conține vitamina D. Un ou mare conține 6% din valoarea zilnică necesară a acestei vitamine „însorite”, potrivit goodhousekeeping.com.

Somon

Beneficiile pentru sănătate ale acestui pește sunt nenumărate. Consumul frecvent de somon susținere sistemul tău imunitar, reducând riscul bolilor de inimă. Dacă mănânci 85 de grame de somon oferi organismului tău 71% din valoarea zilnică de vitamin D. De aceea somonul se află pe lista noastră de alimente bogate în vitamina D.

Reclamă

Sardine

Sardina este un pește ieftin, bogat în Omega-3. Acesta susține sănătatea inimii. Doar două conserve de sardine conțin 6% din valoarea zilnică de vitamin D. Sardinele sunt, de asemenea, o sursă de calciu și împreună cu vitamina D susține sănătatea oaselor.

Ulei de ficat de cod

Una dintre cele mai mari surse de vitamina D este uleiul din ficat de cod. Este bogat în Omega-3 și substanțe nutritive, precum vitamina A. O singură lingură de ulei de ficat de cod îți atribuie până la 170% din valoarea zilnică necesară de vitamina D. Adaugă ulei de ficat de cod la salată. Deoarece nu este ideal pentru gătit la temperaturi ridicate, el este adeseori luat sub formă de suplimente.

Ficat

Ficatul este unul dintre alimentele cele mai bogate în nutrienți. O porție de 85 de grame îți aduce 5% din valoarea zilnică de vitamina soarelui. Ficatul poate fi gătit în multe feluri, iar cea mai populară rețetă este cea de pateu.

Cereale cu lapte

O combinație câștigătoare pentru micul dejun, cerealele cu lapte sunt îmbogățite cu nutrienți, printre care și vitamina D. O cană de lapte îmbogățit cu vitamina D reprezintă 15% din valoarea zilnică. Chiat și laptele vegan, de soia, de migdale sau ovăz este îmbogățit cu această vitamină. O porție de cerealele îmbogățite cu vitamina D îți pot conferi până la 10% din valoarea zilnică necesară. Citește însă cu atenție informațiile nutriționale pentru ca cerealele pe care le mănânci să nu conțină zahăr adăugat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×