Multe persoane necesită suplimentarea cu vitamina D. Există însă câteva alimente pe care le poți integra cu succes în alimentația ta pentru a obține necesarul zilnic al acesteia. Valoarea zilnică recomandată de specialiști este de 20 micrograme.
Alimente bogate în vitamina D
Păstrăvul curcubeu este un pește mai puțin cunoscut, dar care are foarte multe beneficii nutriționale. Cel puțin 85 de grame de pește curcubeu îți poate conferi 80% din necesarul zilnic de vitamina D. Acesta are o aromă delicată și poate fi gătit într-o diversitate de feluri.
Ciuperci
Ciupercile abundă în antioxidanți. Ele se numără în rândul puținelor surse vegane care sunt bogate în vitamina D. O jumătate de cană de ciuperci albe feliate îți oferă aproape jumătate din valoarea zilnică necesară de vitamina D. Le poți servi micul dejun într-o omletă, la prânz alături de o garnitură, chiar și la cină, într-o rețetă de supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos.
Ouă
Ouăle reprezintă o sursă de proteină accesibilă, dar de înaltă calitate. Gălbenușul de ou este cel care conține vitamina D. Un ou mare conține 6% din valoarea zilnică necesară a acestei vitamine „însorite”, potrivit goodhousekeeping.com.
Somon
Beneficiile pentru sănătate ale acestui pește sunt nenumărate. Consumul frecvent de somon susținere sistemul tău imunitar, reducând riscul bolilor de inimă. Dacă mănânci 85 de grame de somon oferi organismului tău 71% din valoarea zilnică de vitamin D. De aceea somonul se află pe lista noastră de alimente bogate în vitamina D.