Alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire dupa vârsta de 40 de ani. Ce spun nutriționiștii

Nutriționiștii vorbesc despre alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire dupa vârsta de 40 de ani, datorită beneficiilor pentru sănătate. Îmbătrânirea este un proces natural, care sperie, din păcate, multe persoane. Unele femei apelează la diferite trucuri de înfrumusețare, în timp ce altele își schimbă stilul de viață.

Publicat: 26 februarie 2023, 6:06
Nutriționiștii spun că organismul suferă modificări specifice încă de la 40 de ani / Shutterstock

Îmbătrânirea poate fi un lucru frumos, chiar dacă organismul suferă diferite modificări. Din fericire, există alimente care mențin corpul în formă, de regulă, ajutând la încetinirea acestui proces ireversibil. Aceste „superalimente” sunt excelente și trebuie integrate în orice dietă, datorită nutrienților din compoziție.

Alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire dupa vârsta de 40 de ani

Nutriționiștii spun că nevoile tale nutriționale se modifică pe măsură ce îmbătrânești. De aceea, este foarte important să ai un plan alimentar bazat pe produse sănătoase, care să-ți ofere energie și care să te mențină în cea mai bună formă.

În primul rând, vârsta de 40 de ani este momentul perfect pentru a începe să îți stabilești obiceiuri sănătoase, astfel încât să poți duce aceste schimbări în deceniile ulterioare. Nutriționiștii spun că organismul suferă modificări specifice încă de la 40 de ani. Mai precis, ei atrag atenția asupra pierderii în masă musculară, schimbări hormonale și modificări ale sistemului osos.

Fiscticul

Face parte din lista de alimente care încetinesc procesul de îmbătrânire dupa vârsta de 40 de ani, datorită capacităților de a combate radicalii liberi.

Radicalii liberi atacă celulele sănătoase ale organismului, iar aceste daune se crede că contribuie la inflamație și la acumularea stresului oxidativ, scriu nutriționiștii.

În mod colectiv, acest lucru poate accelera îmbătrânirea la nivel celular, jucând în același timp un rol fundamental în promovarea afecțiunilor cronice de sănătate, inclusiv a bolilor de inimă și a cancerului.

Specialiștii din domeniul sănătății recomandă alimentele bogate în antioxidanți pentru a ajuta la protejarea celulelor sănătoase de daunele provocate de radicalii liberi din organism, scrie EatThis.com. În această situație, fisticul are o capacitate antioxidantă extrem de ridicată, precum afinele sau rodiile.

Somonul

Somonul este un aliment incredibil de sănătos. Acesta ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire și menține masa musculară. Face parte din categoria proteinelor slabe, dar este bogat în acizi grași Omega-3. Astfel, reușește cu brio să reducă riscul de a dezvolta diferte boli de inimă.

De fapt, un studiu publicat în „Neurology” a constatat că persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 50 de ani ale căror globule roșii conțineau niveluri mai ridicate de Omega-3 aveau funcțiile cognitive și o structură generală a creierului mai bune. Află mai multe despre beneficiile consumului de somon.

Merișoarele

Dacă încă nu ești fana acestor fructe, a venit momentul să-ți schimbi părerea. Merișoarele sunt pline de compuși vegetali care pot ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire, în special atunci când se concentrează pe îmbătrânirea cognitivă.

În plus, acestea sunt bogate în vitamina C, un nutrient care combate edectele radicalilor liberi asupra organismului.

Roșiile

Roșiile conțin un antioxidant, licopen, care luptă împotriva semnelor de îmbătrânire. Aceast compus vegetal se găsește inclusiv în pepenele roșu.

S-a constatat că un aport ridicat de licopen ajută la scăderea colesterolului, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară și ajută la reducerea riscului de boli de inimă, scrie Healthline.com.

Frunzele verzi, închise la culoare

Frunzele verzi precum cele de spanac sau kale sunt bogate în vitaminele E și K. Acestea pot preveni pierderi de memorie. În plus, studiile au arătat că frunzele verzi feresc organismul de un declin cognitiv.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI