Pentru că este vorba de prima masă a zilei, aceasta trebuie să conțină vitamine, minerale și compuși sănătoși pentru a începe într-un mod excelent ziua. Micul dejun reface glucoza care a fost folosită pe timp de noapte. Aceasta contribuie la necesarul zinic de calorii și nutrienți.
Alimente care te ajută să ai o zi productivă
Aceste alimente au o capacitate incredibilă de a contribui la necesarul zilnic de calorii și nutrienți pentru a promova o mai bună sănătate a sistemului nervos. Micul dejun poate conține pentru unele persoane o omletă cu brânză și legume, în timp ce alte preferă un bol de ovăz cu fructe.
Rolul alimentelor pe care le consumi este acela de a-ți oferi vitalitate și senzație de sațietate până la următoarea masă a zilei. De asemenea, este important să alegi alimentele pe care vrei să le consumi la micul dejun pentru a te asigura dacă primești tot aportul necesar de vitamine și minerale.
Fibrele, antioxidanții și grăsimile benefice sunt estențiale pentru o viață sănătoasă. În timp ce unele pot fi benefice pentru funcția cerebrală, altele pot ajuta să ai un nivel de concentrare și de atenție mai bun.
Oatmeal
Acest aliment este extrem de preferat de majoritatea consumatorilor pentru micul dejun din motive simple. Este foarte ușor de făcut, iar fulgii de ovăz se mândresc cu o gamă variată de nutrienți. Aceștia contribuie la starea de sănătate generală, scad nivelul de colesterol din sânge și sunt incredibil de sățioși. Există o câteva alimente pe care nu este indicat să le pui în terciul de ovăz.
Iaurt grecesc
Similar cu fulgii de ovăz, iaurtul grecesc este un ingredient simplu, versatil și potrivit pentru micul dejun. Acesta are un conținut semnificativ de proteine. Este extrem de sățios, bogat în vitamine, minerale, prebiorice și susține sănătatea tractului digestiv, potrivit publicației Eat This Not That. Așadar, face parte din lista cu alimente care te ajută să ai o zi productivă.
Ouă
Aceste alimente sunt pline de proteine și contribuie la nivelul de sațietate pe tot parcursul zilei. Integrarea ouălelor în micul dejun este o modalitate perfectă pentru a avea parte de o zi plină de energie și productivitate.
În plus, ouăle conțin luteină, care este un antioxidant ce ajută la sănătatea ochilor. Sațietatea crescută, proprietățile antioxidante și versatilitatea sunt doar câteva motive pentru a vă bucura de ouă la micul dejun.
Semințele de cânepă
Acestea sunt pline de nutrienți, iar gustul lor se aseamănă cu aroma de nucă. Semințele de cânepă au un conținut semnificativ de grăsimi Omega-3. În plus, ceea ce este mai puțin cunoscut despre semințele de cânepă este că acestea au proprietăți benefice asupra sănătății mintale.
Mai exact, semințele au efect antidepresiv și antianxietate. Grăsimile Omega-3 au capacitatea de a reduce declinul mental și au proprietăți antiinflamatoare, potrivit Snack Nation.
Pentru a te bucura de beneficiile complete ale semințelor de cânepă, poți să le presari pur și simplu peste ovăz. O altă metodă la fel de bună, poți folosi semințele în băuturi precum smoothie-urile.