Este sigur că multe alimente pe care le consumi zilnic nu îți oferă nici măcar jumătate din nutrienții de care ai nevoie pentru a-ți hrăni organismul. De aceea, este important să cunoști care sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți și care nu aduc niciun beneficiu sănătății tale.
Alimente cu un conținut scăzut de fibre
Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le faci cu privire la alimentația ta este să consumi la micul dejun alimente bogate în zaharuri și puține fibre. Pentru că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, proabil te gândești dacă alimentele consumate de dimineață îți impactează restul zilei. Răspunsul este foarte simplu.
Nutriționiștii recomandă ca alimentele consumate în timpul micului dejun să fie hrănitoare, pentru a-ți furniza un nivel optim de energie pe tot parcursul zilei. O masă corectă și echilibrată este formată dintr-o combinație de proteine, fibre și grăsimi sănătoase. Acestea te vor menține sătulă până la orele prânzului. De asemenea, îți recomandăm câteva obiceiuri care te vor ajuta să ai mai multă energie dimineața.
Când vine vorba de alimente cu un conținut scăzut de fibre, opțiunile procesate și cele rafinate sunt cele mai periculoase pentru sănătatea ta. Aceste tipuri de alimente conțin calorii goale care pot duce la creșterea în greutate, deoarece sunt bogate în zahăr și grăsimi nesănătoase, scrie She Finds.
Acestea stimulează creșterea de zahăr în sânge, într-un anumit moment al zilei, urmată de o scădere bruscă. Atunci vei simți un nivel foarte slab de energie, concentrare și senzație de foame.
Fibrele sunt extrem de importante în alimentație pentru că te ajută în procesul de digestie și slăbire. Ele au capacitatea de a încetini absorbția zahărului în sânge. Așadar, fibrele nu trebuie să lipsească din alimentația ta, mai ales dacă ai peste 40 de ani.
Cereale cu un conținut mare de zahăr
Chiar dacă sunt crocante și extrem de gustoase, majoritatea acestor cereale nu te pot menține sătulă până la orele prânzului.
Ba mai mult, sunt pline de zahăr și extrem de sărace în proteine sau fibre. Acest lucru înseamnă că nivelul de zahăr din sânge va crește rapid. Ulterior, acest lucru va duce către stări de iritabilitate și foame, scrie Healthline.
Clătitele
Cine nu adoră clătitele la micul dejun? Chiar dacă sunt un desert gustos, clătitele nu sunt o modalitate hrănitoare de a-ți începe diminețile. Ba mai mult, clătitele sunt bogate în calorii, grăsimi nesănătoase și zahăr. În plus, sunt alimente cu un conținut scăzut de fibre și proteine.
Carnea procesată
Carnea procesată face parte din categoria alimentelor pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Chiar dacă ai impresia că vei beneficia de un mic dejun bogat în proteine, salamul, cârnații sau șunca nu sunt deloc o idee bună. Acestea îți pot crește tensiunea arterială pentru că au un conținut mare de sare în compoziție. În plus, nivelul de fibre în cazul cărnii procesate este aproape inexistent.