Este adevărat că mulți bucătari mănâncă majoritatea meselor la locul de muncă. De aceea, atunci când vin acasă, ultimul lucru pe care bucătarii profesioniști vor să-l facă este să-și scoată cuțitele și să aprindă aragazul.
Alimente pe care e indicat să le ai întotdeauna în bucătărie
Cu toate acestea, când vine momentul să pregătești o masă delicioasă pentru unul sau să impresionezi, există câteva produse de bază din bucătărie pe care profesioniștii spun că trebuie neapărat să le ai.
Sare Kosher
Intră în bucătăria oricărui restaurant și probabil vei găsi o cutie de Diamond Crystal Kosher Salt. Cutia clasică e o icoană de zeci de ani. Deși a fost recent schimbat ambalajul, produsul este încă la fel de fiabil și familiar ca întotdeauna. Sarea Kosher are cristale tridimensionale, goale. Ele au textura și forma potrivite pentru orice fel de mâncare, de la supă la aluat pentru prăjituri. De asemenea, are o salinitate mai mică decât sarea de masă și sarea de mare.
Ceapă
Ceapa este o aromă de bază a multor bucătării globale. Are o dulceață subtilă pe care o poți spori cu o caramelizare scăzută și lentă. Sau, pot deveni picantă și savuroasă, cu adaos de condimente uscate sau proaspete. În plus, termenul lung de valabilitate face ceapa ușor de păstrat la îndemână, chiar dacă nu o folosești zilnic în bucătărie.
Usturoi
Usturoiul, vărul mai concentrat al cepei, este o altă aromă de bază pe care o vei găsi în întreaga lume. Cățeii de usturoi parfumați se pot prăji singuri. Se pot unge pe pâine prăjită sau pot juca un rol secundar delicios în orice, de la sosuri de paste la curry și la produse de patiserie.
Ulei de măsline
Uleiul este o necesitate pentru orice preparate gătite în tigaie. Se folosește și pentru ungerea tăvilor de copt și pentru a da consistență sosurilor. Iar uleiul de măsline este un ingredient îndrăgit de mulți bucătari. Nu are cel mai mare punct de prăjire, dar este unul dintre cele mai versatile uleiuri din bucătărie. Acesta se poate picura peste mai multe feluri de mâncare pentru un plus de aromă.
Orez
Cu siguranță nu ai nevoie de o duzină de soiuri diferite de cereale în cămară în orice moment. Dar cu câteva opțiuni la îndemână, cum ar fi orezul alb cu gătire rapid și niște quinoa, îți pot oferi varietatea de care ai nevoie pentru a completa majoritatea meselor consistente.
Ouă
Ouăle sunt o proteină primară pe care trebuie să o ai în frigider. Dacă ai timp doar să gătești paste pentru cină, prăjește un ou în timp ce pastele se gătesc. Pune-l deasupra și ai o masă completă, cu câteva grăsimi și proteine sănătoase în amestec. O omletă e de asemenea un mic dejun rapid.
Oțet
Cheia pentru atingerea unui echilibru de arome de calitate la restaurant în orice fel de mâncare este să adaugi sare, oțet și grăsime în proporțiile potrivite. Și destul de des, oțetul este omis. Adăugarea unui strop de oțet la salate sau la o supă chiar la sfârșitul procesului de gătire poate aroma întregul fel de mâncare.
Îndulcitor
O altă aromă de bază este dulceața. Și dacă nu faci multe prăjituri, nu trebuie neapărat să ții la îndemână kilograme de zahăr alb granulat. Pe lista cu alte moduri delicioase de a avea ceva dulce în mesele tale se află siropul de arțar pur, mierea și fructele uscate.
Roșii în conserve
Conservele de roșii sunt un alt ingredient extrem de versatil care pot funcționa ca vedeta a preparatului tău. Fie că le folosești într-un fel de mâncare cu chili sau carne înăbușită, conservele de roșii pot da gustul mâncării din copilărie.