Alimente pe care e indicat să le ai întotdeauna în bucătărie, potrivit unui bucătar

Bucătarii profesioniști spun că aceste elemente de bază sunt necesare în orice bucătărie. Există o glumă în industria restaurantelor că dacă mergi la un bucătar acasă și te uiți în frigider, tot ce vei găsi sunt condimente. Ai mai jos o listă cu alimente pe care e indicat să le ai întotdeauna în bucătărie.

Publicat: 10 aprilie 2023, 7:53
Ceapa este o aromă de bază a multor bucătării globale / Shutterstock

Este adevărat că mulți bucătari mănâncă majoritatea meselor la locul de muncă. De aceea, atunci când vin acasă, ultimul lucru pe care bucătarii profesioniști vor să-l facă este să-și scoată cuțitele și să aprindă aragazul.

Alimente pe care e indicat să le ai întotdeauna în bucătărie

Cu toate acestea, când vine momentul să pregătești o masă delicioasă pentru unul sau să impresionezi, există câteva produse de bază din bucătărie pe care profesioniștii spun că trebuie neapărat să le ai.

Sare Kosher

Intră în bucătăria oricărui restaurant și probabil vei găsi o cutie de Diamond Crystal Kosher Salt. Cutia clasică e o icoană de zeci de ani. Deși a fost recent schimbat ambalajul, produsul este încă la fel de fiabil și familiar ca întotdeauna. Sarea Kosher are cristale tridimensionale, goale. Ele au textura și forma potrivite pentru orice fel de mâncare, de la supă la aluat pentru prăjituri. De asemenea, are o salinitate mai mică decât sarea de masă și sarea de mare.

Ceapă

Ceapa este o aromă de bază a multor bucătării globale. Are o dulceață subtilă pe care o poți spori cu o caramelizare scăzută și lentă. Sau, pot deveni picantă și savuroasă, cu adaos de condimente uscate sau proaspete. În plus, termenul lung de valabilitate face ceapa ușor de păstrat la îndemână, chiar dacă nu o folosești zilnic în bucătărie.

Usturoi

Usturoiul, vărul mai concentrat al cepei, este o altă aromă de bază pe care o vei găsi în întreaga lume. Cățeii de usturoi parfumați se pot prăji singuri. Se pot unge pe pâine prăjită sau pot juca un rol secundar delicios în orice, de la sosuri de paste la curry și la produse de patiserie.

Ulei de măsline

Uleiul este o necesitate pentru orice preparate gătite în tigaie. Se folosește și pentru ungerea tăvilor de copt și pentru a da consistență sosurilor. Iar uleiul de măsline este un ingredient îndrăgit de mulți bucătari. Nu are cel mai mare punct de prăjire, dar este unul dintre cele mai versatile uleiuri din bucătărie. Acesta se poate picura peste mai multe feluri de mâncare pentru un plus de aromă.

Orez

Cu siguranță nu ai nevoie de o duzină de soiuri diferite de cereale în cămară în orice moment. Dar cu câteva opțiuni la îndemână, cum ar fi orezul alb cu gătire rapid și niște quinoa, îți pot oferi varietatea de care ai nevoie pentru a completa majoritatea meselor consistente.

Ouă

Ouăle sunt o proteină primară pe care trebuie să o ai în frigider. Dacă ai timp doar să gătești paste pentru cină, prăjește un ou în timp ce pastele se gătesc. Pune-l deasupra și ai o masă completă, cu câteva grăsimi și proteine sănătoase în amestec. O omletă e de asemenea un mic dejun rapid.

Oțet

Cheia pentru atingerea unui echilibru de arome de calitate la restaurant în orice fel de mâncare este să adaugi sare, oțet și grăsime în proporțiile potrivite. Și destul de des, oțetul este omis. Adăugarea unui strop de oțet la salate sau la o supă chiar la sfârșitul procesului de gătire poate aroma întregul fel de mâncare.

Îndulcitor

O altă aromă de bază este dulceața. Și dacă nu faci multe prăjituri, nu trebuie neapărat să ții la îndemână kilograme de zahăr alb granulat. Pe lista cu alte moduri delicioase de a avea ceva dulce în mesele tale se află siropul de arțar pur, mierea și fructele uscate.

Roșii în conserve

Conservele de roșii sunt un alt ingredient extrem de versatil care pot funcționa ca vedeta a preparatului tău. Fie că le folosești într-un fel de mâncare cu chili sau carne înăbușită, conservele de roșii pot da gustul mâncării din copilărie.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
De ce e recomandat să preîncălzești cuptorul înainte să-l folosești. Sfaturi simple și practice pentru gospodine
Specialiștii au dezvăluit de ce e recomandat să preîncălzești cuptorul înainte să-l folosești. Aceste sfaturi simple și practice te pot ajuta să ai parte de o experiență mult mai plăcută în bucătărie. Indiferent dacă...
2
Horoscop
Cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac. Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare
Te întrebi cum ar putea să arate următorii 20 de ani pentru nativii din zodiac? Pluto în Vărsător își continuă călătoria transformatoare. Viețile nativilor din zodiac sunt pe cale să se schimbe pentru totdeauna....
3
Horoscop
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Viața se schimbă pentru aceste două semne zodiacale în ziua de 25 noiembrie 2024.  Aceste două zodii vor avea parte de surprize plăcute pe tot parcursul zilei. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, va...
4
Rețete
Plăcintă cu dovleac de post. Rețetă simplă și ușoară
Această plăcintă cu dovleac de post este ușor crocantă la exterior, datorită foilor de plăcintă coapte, și are o umplutură parfumată și dulce, înmiresmată cu scorțișoară. Dovleacul copt oferă o aromă dulce, caldă și...
5
Divertisment
Femeia cu cel mai frumos bust natural a apărut fără sutien în plină stradă. Emily Ratajkowski, dovada că silueta ei nu s-a modificat după naștere
Femeia cu cel mai frumos bust natural a apărut fără sutien în plină stradă. Emily Ratajkowski a postat recent o imagine pe Instagram. Ea și-a arătat bustul într-un pulover cu decupaje care îi scoate...
PARTENERI