Terciul de ovăz este o alternativă simplă și rapidă pentru persoanele care sunt tot timpul pe fugă. Rețeta de prepară rapid și are o mulțime de beneficii pentru organism. Cu toate acestea, există momenta când poți ajunge la saturație.
Alternativă de mic dejun pentru diminețile în care te-ai săturat de fulgii de ovăz
Specialiștii recomandă să încerci această alternativă simplă pentru zilele când îți dorești ceva diferit. Rețeta de bol de quinoa este perfectă pentru o dimineață în care vrei să consumi ceva reconfortant.
Principiul de preparare nu este foarte diferit de cel al terciului de ovăz. Tot ce trebuie să faci este să fierbi quinoa în lapte până când budinca ta capătă textura dorită.
Aceste boluri vor fi gata în mai puțin de 20 de minute. nutriționiștii recomandă laptele vegetal pentru persoanele intolerante la lactoză.
Totodată, atunci când alegi laptele vegetal, încearcă să alegi lapte fără îndulcitori. Rețeta necesita puțin sirop de agave și scorțișoară pentru o aromă perfectă de toamnă.
Pentru a face rețeta și mai apetisantă, poți să pui deasupra budincii felii de banane, și câteva migdale prăjite și mărunțite.
Nucile prăjite și tăiate grosier pot fi o alternativă perfectă pentru migdale. Această rețetă simplă și rapidă te va ajuta să ai un mic dejun rapid și delicios.
Ce valori nutriționale are budinca de quinoa
Din punct de vedere nutrițional, budinca de quinoa se poate duela cu terciul de ovăz. Această rețetă este o sursă excelentă de proteine din plate, fier, fibre, și vitamine.
Fiecare bol poate ajunge să conțină 12 grame de proteine și 7 grame de fibre, spun nutriționiștii pentru EatingWell. Dacă ai avut un antrenament la sală dimineață, atunci acest mic dejun te poate ajuta să te recuperezi după efortul depus.
În plus, această rețetă poate fi pregătită în funcție de preferințe și poate aduce un aport mult mai mare de nutrienți. Poți să înlocuiești feliile de banane, cu feliile de mere.
Merele sunt bogate în fibre și antioxidanți. Rețeta de quinoa este la fel de versatilă ca cea de terci de ovăz.
Cum personalizezi rețeta de budincă de quinoa
Dacă nu ești amatoare a gustului de scorțișoară, poți sa adaptezi rețeta de budincă de quinoa în funcție de preferințe. Nutriționiștii recomandă condimentele pentru plăcinta de dovleac.
De asemenea, poți adăuga puțin piure de dovleac în quinoa pentru a-i potența gustul. Mini chipsurile de ciocolată și nucile pecan pot reprezenta un topping excelent pentru budinca ta. Budinca de quinoua este versatilă și poate fi preparată în funcție de propriile preferințe.
De altfel, nutriționiștii susțin că poți să prepari budinca de quinoua fără a folosi surse de zahăr. Chiar dacă aceasta s-ar pueta să ți se pară că are un gust fad, cu ajutorul scorțișoarei și a nucilor părjite vei reuși să-i schimbi gustul.
Pentru un plus de dulce, pe lângă siropul de agave, poți să folosești puțină miere. La final este important să ai parte de un mic dejun bogat în nutrineți.