Sencha este cel mai popular ceai din Japonia, reprezentând aproximativ 80% din totalul ceaiului produs în țară. Tot el este și unul dintre cele mai populare ceaiuri verzi din întreaga lume. Este apreciat pentru versatilitatea sa. El poate fi preparat în funcție de preferințele tale, oferind în același timp beneficii pentru sănătate.
Băutura care te poate menține tânără
Chiar dacă există ceaiuri care folosesc sencha ca bază pentru a crea arome unice, calitatea sencha din amestecuri este diferită de sencha clasică japoneza. Când este preparat așa cum trebuie, ceaiul verde sencha are o aromă delicată, greu de confundat. Cu toate acestea, trebuie să știi că gustul ceaiului Sencha variază foarte mult în funcție de regiunea în care este produs, de calitatea producției și de preț.
Sencha este un ceai deosebit de plăcut de consumat, mai ales în timpul verii, deoarece este răcoritor și ușor, o alegere excelentă atunci când vrei să te răcorești în zilele caniculare.
Sencha este un ceai verde, cu o culoare verzui-aurie, adesea servit în cești mici. Cultura japoneză îmbrățișează pe scară largă consumul de sencha, care se găsește în aproape fiecare casă și restaurant din întreaga țară.
Producătorii japonezi de ceai aburesc de obicei frunzele plantelor, mai degrabă decât să le ardă, ca prim pas după recoltare. Acesta este motivul pentru care ceaiurile japoneze au o aromă mai ierboasă și mai proaspătă. Ceaiurile verzi Sencha se pot găsi sub o mare varietate de arome.
Beneficii pentru sănătate
Ttoate studiile despre ceaiul Sencha susțin că acesta susține o îmbunătățire a calității vieții. Pentru a obține cele mai multe beneficii din consumul de ceai verde, concentrează-ți atenția asupra metodei de preparare a lui.
- Proprietăți anti-cancerigene;
- Proprietăți antiinflamatorii;
- Proprietăți antibacteriene;
- Proprietăți anti-îmbătrânire;
- Prevenirea bolilor neurodegenerative;
- Prevenirea infecțiilor cu virusuri;
- Ajutor la pierderea în greutate;
- Scăderea colesterolului rău;
- Prevenirea cariilor dentare.
Cum se prepară ceaiul verde Sencha
Urmează pașii de mai jos pentru a prepara o ceașcă delicioasă de ceai verde japonez.
Sencha se prepară cel mai bine cu ajutorul unui ceainic kyusu. Acesta este conceput pentru prepararea optimă, scoțând în evidență aromele bogate și complexe ale frunzelor de ceai.
Calitatea apei este importantă pentru a prepara o ceașcă delicioasă de ceai verde japonez sencha. Apa de izvor este o opțiune ideală, așa cum este și apa filtrată. Cel mai bine este să folosești apă fiartă și mai apoi să o răcești la temperatura dorită.
Preîncălzirea ceainicului și a ceștilor, turnând apă fierbinte și lăsându-le să se încălzească, va permite apei să se răcească în mod natural și să ajungă la temperatura optimă pentru a înmuia sencha. Temperatura recomandată a apei pentru sencha este între 70°C și 80°C.
Utilizați cel puțin 5 grame de ceai la 200 ml de apă. Folosirea cantității perfecte de ceai este crucială pentru a obține aroma potrivită. Este posibil să fie nevoie să experimentezi pentru a găsi combinația perfectă pentru tine.