Reclamă

Beneficiile consumului de năut. Iată de ce este recomandat să îl incluzi în dieta ta

Năutul a fost cultivat de oameni de-a lungul a sute de ani. Are un gust delicios și o textură care îl face ușor de integrat în multe feluri de mâncare. Năutul este bogat în vitamine, minerale și fibre. Te invităm să descoperi care sunt beneficiile consumului de năut și de ce este indicat să-l incluzi în dieta ta.

Publicat: 8 mai 2022, 7:08

Nutriționiștii sunt de părere că năutul poate ajuta la prevenirea anumitor boli, cum ar fi cele de inimă, dar și la pierderea în greutate. Acesta ajută la reglarea digestiei, oferă senzația rapidă de sațietate și îți oferă nutrienții necesari pentru a te bucura de o dietă echilibrată și sănătoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de năut

Năutul este foarte bogat în nutrienți, motiv pentru care este preferat și recomandat de foarte mulți nutriționiști. Conform publicației Healthline.com, 150 g de năut pot conține în jur de 269 de calorii. Ce mai mar parte a caloriilor vin din carbohidrațiii, proteinle și grăsimile care se găsesc în năut. În 150 g de năut vei mai găsi 14 g proteine, 4 g grăsimi, 45 g carbohidrați, 13 g fibre. Năutul mai este bogat în fier, magneziu, zinc, vitamina B6, seleniu și potasiu. Iată de ce este recomandat năutul pentru o dietă sănătoasă.

Ajută la reglarea digestiei

Printre beneficiile consumului de năut se numără reglarea sistemului digestiv. Năutul este bogat în fibre care sunt esențiale pentru digestia ta. Fibrele solubile te ajută la încetinirea procesului de digestie  și astfel tu te vei simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp.

Totodată, năutul previne apariția constipației, dacă este consumat în cantități moderate. Calitatea fibrelor care se găsesc în năut face ca acesta să fie ideal pentru persoanele care suferă de sindromul colonului iritabil. Iată o listă amănunțită cu alimente bogate în fibre pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

Reclamă

Ajută la reducerea valorilor colesterolului

Pentru a fi plină de energie și vitalitate este foarte important să-ți reglezi valorie colesterolului. Colesterolul crescut poate duce la apariția bolilor de inimă și nu numai. Colesterolul crescut poate conduce la obezitate, infarct și alte probleme grave de sănătate.

Aportul mare de fibre din năut ajută la reglarea nivelului de colesterol, spun specialiști pentru EatThis,Not That. Studiile spun că năutul poate scădea, într-o anumită măsură, nivelul colesterolului rău LDL). Acest lucru se datorează fibrelor și magneziului care se găsesc în năut.

Reclamă

Ajută la întărirea sistemului osos

La fel ca multe alte legume, năutul este bogat în fibre, magneziu și calciu. Conform celor mai recente studii, printre beneficiile consumului de năut se numără și întărirea sistemului osos. Conținutul de calciu, fier, vitamina K și magneziu din năut ajută la menținerea unei structuri osoase care este densă și puternică. Studiile au arătat că persoanele care au deficiență de vitamina K sunt predispuse la a avea fracturi ușoare de-a lungul vieții.

Îți oferă senzația de sațietate rapid

Printre beneficiile principale ale consumului de năut se numără și menținerea unei siluete de invidiat. Năutul este bogat în fibre și proteine care de vor ajuta să-ți reglezi apetitul și consumul de calorii. Proteinele și fibrele funcționează împreună pentru a încetini procesul de digestie. În acest fel corpul tău resimte senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Mai multe studii au demonstrat faptul că persoanele care au consumat cel puțin 200 g de năut la masă alături de alte alimente s-au simțit pline pentru o perioadă mai lungă de timp față de persoanele care nu au consumat năut. Desigur, studiile sunt încă în desfășurare, dar rezultatele existente până la acest moment sunt promițătoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×