Ghimbirul este folosit drept condiment în anumite regiuni din China de peste 4.000 de ani, scriu sursele internaționale. Vreme de mai bine de 2.000 de ani a fost folosit ca remediu natural pentru tratarea diferitelor afecțiuni.
Beneficiile ghimbirului
Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă, originară din Asia de Sud, care aparține familiei numite Zingiberaceae. Ghimbirul se află în legătură cu alte condimente cum ar fi turmericul și galangalul. Ghimbirul este o plantă cu o tulpină groasă, înnodată, numită rizom.
Rădăcina sa e de culoare cafenie și este cea care se adaugă în mod obișnuit în preparatele culinare sau este consumată drept supliment alimentar.
Descoperă mai multe și despre beneficiile ceaiului de ghimbir. Acesta este recomandat în sepcial dacă te confrunți cu o răceală puternică.
Frunzele sale sunt, de asemnea, comestibile și apreciate pentru aroma distinctă. Rădăcina crudă de ghimbir este de obicei feliată sau rasă. Ghimbirul mai vine și sub formă de pudră. Mai mult, unii omani prepară ulei de ghimbir, fiind folosit la mai multe preparate, dar și în remedii naturale de înfrumusețare.
La ce este bun ghimbirul
Ghimbirul are multe beneficii dovedite pentru sănătate. El este o sursă abundentă de compuși bioactivi precum gingerolul și shogaolul, care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Este probavil cel mai cunpscut ca un tratament împotriva greaței, a răului de mișcare și este dovedi, de asemnea, că ghimbirul ajută la diminuarea reducerii crampelor menstruale.
Mai mult, studiile au arătat că ghimbirul ajută la îmbunătățirea funcționării metabolismului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Specialiștii de la Healthline susțin că ghimbirul ajută la îmbunătățirea digestiei și la îmbunătățirea funcției imunitare.
Plante poate, de asemenea, să îmbunătățească sănătatea inimii. Ajută la funcția cognitivă și la reducerea disconfortului datorită proprietăților sale analgezice care pot ajuta la reducerea durerii și a durerii musculare.
Ce se întâmplă dacă consumi ghimbir zilnic
În prezent nu există o cantitate standard recomandată a consumului de ghimbir. Totuși, se recomandă ca acesta să nu fie consumat în exces. Unii specialiști spun că nu ar trebui să consumi mai mult de 4 grame de ghimbir pe zi.
Femeilor însărcinate li se recomandă să nu ia mai mult de un gram de ghimbir pe zi, iar ghimbirul nu este recomandat copiilor care au sub 2 ani. Adulții care iau mai mult de 4 grame de ghimbir pe zi pot înregistra probleme gastrointestinale, scriu specialiștii pentru USA Today.
Prea mult ghimbir ar putea avea efecte și asupra subțierii sangelui. Este important să discuți cu medicul tău specialiști înainte de a include ghimbirul în dieta de zi cu zi. Acesta te poate ajuta să determini cantitatea potrivită pentru organismul tău.
Trebuie luate în considerare și interacțiunile potențiale pe care ghimbirul le poate avea cu medicamentele sau condițiile de sănătate existente. Astfel, o discuție în prealabil cu medicul tău specialiști te va ajuta să înțelegi ce cantitate este potrivită pentru organismul tău.