Sucurile naturale au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă. Pe lângă beneficiile vizibile asupra organismului, ele pot ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar. Spanacul este o plantă bogată în vitaminele A, C și B2. Pe lângă aceste vitamine, frunzele de spanac au în componență multe alte minerale benefice pentru organism.
Beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate
Sucurile naturale pot fi un aliat de nădejde pentru un sistem imunitar puternic. Deși au fost puternic contestate în ultima perioadă, smoothie-urile sunt în continuare foarte populare. Mai mulți specialiști și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul de preparare al smoothie-urilor. Ingredientele folosite în proporții greșite sau amestecate într-un mod necorespunzător ar putea cauza probleme de sănătate. Deși aceste probleme sunt de cele mai multe ori minore, nimeni nu-și dorește o durere de stomac neprevăzută. Cel mai bine este să consulți o carte de rețete care să te ghideze în alegerea fructelor și legumelor potrivite.
Când vine vorba de o combinație perfectă, poți să optezi cu încredere pentru frunzele de spanac și castraveți. Mai multe studii au demonstrat beneficiile nenumărate ale sucului de spanac și castravete pentru imunitate. Bogate în minerale și vitamine, pe termen lung aceste legume te vor proteja de răcelile sezoniere. Dacă ai posibilitatea, cel mai bine este să optezi pentru legume proaspete, astfel te vei bucura de un aport mult mai mare de minerale și vitamine.
Beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate se datorează conținutului bogat de aminoacizi și vitamine.
Frunzele de spanac sunt cele care îți vor asigura aportul necesar de vitamine pentru un sistem imunitar puternic. Pe lângă aceste vitamine ele conțin și clorofilă, beta catroten, lipide și fier. Combinația dintre spanac și castravete într-un suc natural este cea mai bună alegere pentru sistemul imunitar, dar te poate ajuta și în combaterea altor probleme.
3 elemente benefice ale spanacului și castravetelui
Atât castraveții cât și frunzele de spanac au în componența lor clorofilă, antioxidanți și cel mai important fibre. Beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate se datorează acestor trei elemente principale. Ele te pot ajuta în prevenția mai multor probleme de sănătate. Totodată, pe termen lung ți se va îmbunătății semnificativ calitatea stilului de viață.
Castravetele este una din legumele care are în componența sa cea mai mare cantitate de apă. Pe lângă acest lucru, cantitatea mare de antioxidanți te poate ajuta pentru a obține o piele cu un aspect sănătos și plin de vitalitate. În general sucurile care conțin legume verzi sunt bogate în antioxidanți. Aceștia îți protejează celulele să nu se deterioreze cu ușurință pentru a avea un aspect luminos al pielii, și totodată pot prevenii și diferite boli de inimă.
Clorofila este un alt element care se găsește din abundență în legumele verzi. De altfel, clorofila este cea care dă culoarea verde plantelor și legumelor. Într-o concentrație potrivită, aceasta ajută corpul în procesul de detoxifiere. În plus, clorofila ajută la transportul oxigenului prin corpul nostru și poate să prevină formarea pietrelor la rinichi.
Aportul de fibre se numără și el printre beneficiile sucului de spanac și castravete pentru imunitate. Fibrele ajută la procesul digestiv și previn diferite probleme care ar putea apărea. De asemenea, fibrele oferă o senzație puternică de sațietate și te-ar putea ajuta dacă te lupți cu pierderea unor kilograme în plus. Doctorii specialiști recomandă consumarea a 25 g de fibre pentru femeile cu vârste între 19 – 50 ani. Tot aceștia recomandă ca după 50 de ani să se consume aproximativ 21 g de fibre.
Suc natural de spanac și castravete – Ingrediente și mod de preparare
- 100 g de frunze de spanac
- 1 castravete
- 8 – 10 frunzulițe de mentă
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 1 linguriță de ghimbir dat prin răzătoare
- 1 linguriță de miere
Pentru început este foarte important să speli cu atenție frunzele de spanac și de mentă, dar și castravetele ales. Pune frunzele de spanac la uscat, iar castravetele curăță-l de coajă și taie-l în felii subțiri. Într-un blender pune frunzele de spanac și feliile de castravete. Pentru a regla consistența sucului adaugă puțină apă.
De asemenea, ai grijă să adaugi sucul de lămâie și frunzulițele de mentă înainte să pornești blenderul. La final, potrivește gustul sucului cu ghimbirul dat prin răzătoarea mică și puțină miere. Poți decora paharele de suc cu felii de castravete sau chiar cu frunzulițe de mentă. În funcție de preferințe acest suc poate fi preparat și cu alte ingrediente în plus precum: măr, kiwi, ananas sau avocado.