Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru prepararea biscuiților și nici tehnica modelării nu este complexă. Însă, necesită puțin mai mult timp decât pentru o rețetă clasică de biscuiți. Neavând o formă specială de decupat biscuiții, îi vei modela manual sub formă ovală, cu vârf, pentru a imita conurile de brad. Apoi, cu ajutorul unui cuțit, vei cresta dungi oblice și intercalate, pe toată suprafața acestora. Astfel, vei crea aspectul conului de brad.
După coacere, biscuiții se decorează delicat cu zahăr pudră, pentru a imita zăpada specifică sezonului rece. Tot pentru un platou festiv, descoperă și rețeta de fursecuri cu ciocolată sau Chocolate Crinkles.
În continuare, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara biscuiții sub forma conurilor de brad.
Biscuiți conuri de brad – Ingrediente
- 250 gr de unt cu 82% grăsime
- 125 gr de zahăr pudră
- 2 ouă mari
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 350 gr de făină
- 50 gr de cacao
- 5 gr de praf de copt
- 1 praf de sare.
Rețeta biscuiților sub formă de conuri – Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul de biscuiți, adună-le pe masa din bucătărie și lasă-le la temperatura camerei timp de 15-20 de minute, pentru a nu le folosi reci.
Untul este unul dintre ingredientele principale de care depinde reușita aluatului. Acesta se va scoate de la rece cu puțin timp înainte, pentru a se înmuia.
În acest interval de timp, cât ingredientele se încălzesc la temperatura camerei, poți amesteca făina cu praful de copt și pudra de cacao și treci amestecul prin sită.
Cum prepari biscuiți conuri de brad
Mai întâi, pune untul moale în bolul mixerului sau într-un bol de frământare. Adaugă zahărul pudră și amestecă intens cele două ingrediente până când zahărul este complet dizolvat. Vei obține o compoziție cremoasă.
În această compoziție, încorporează pe rând ouăle, omogenizând bine după fiecare adăugare. Apoi, încorporează tot treptat, amestecul de făină cu praf de copt și cacao. Frământă aluatul rezultat atât cât să se omogenizeze și să devină compact și nelipicios.
Dă-i formă sferică și împachetează-l în folie și pune-l la rece pentru o oră. După expirarea acestui interval de timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și împarte-l în bucăți mici de aproximativ 40 de grame fiecare. Modelează fiecare bucată de aluat sub formă ovală, cu unul din capete ușor ascuțit, așa cum sunt conurile de brad. Presează-le ușor cu palma pentru a le aplatiza puțin. Așază-le în tava mare a cuptorului, pe hârtie de copt.
Cu ajutorul unui cuțit cu vârful subțire și ascuțit, crestează biscuiții ușor oblic și la distanțe aproximativ egale. Apoi, crestează biscuiții în același mod și în sensul opus.
Introdu tava în cuptor și coace minunații biscuiți conuri de brad pentru aproximativ 15 minute, la 180 de grade Celsius.
După ce îi scoți din cuptor, presară un strat subțire de zahăr pudră peste ei.
Depozitează-i la loc răcoros în cutii metalice sau de carton cu capace. Îi poți păstra 1-2 săptămâni.
Dacă dorești diversitate pe platoul cu fursecuri festive de Crăciun, mai poți prepara și rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie.