Prăjiturile brownies sunt printre cele mai apreciate în bucătăria americană. La noi se întâlnesc și sub denumirea de ”negrese americane”. Au gust intens de ciocolată și sunt cremoase, cu textură umedă și lipicioasă.
Pot fi preparate simple, dar pot fi îmbogățite și cu fructe proaspete sau uscate. Indiferent că sunt simple sau cu fructe, sunt la fel de adorate și de nerefuzat în rândurile iubitorilor de ciocolată.
Descoperă aici și rețeta de brownie cu zmeură și fistic. În continuare, poți urmări rețeta detaliată pentru negresa americană cu cireșe și brânză.
Brownie cu brânză și cireșe – Ingrediente
Prăjitura pe care ți-o recomandăm acum în sezonul cireșelor conține un blat ciocolatos și o compoziție cremoasă de brânză. Ambele compoziții sunt îmbogățite și cu cireșe fără sâmburi.
Pentru blatul de brownie în tavă de 20/20 cm:
- 250 gr de ciocolată cu 70% cacao
- 125 gr de unt de minimum 80% grăsime
- 100 gr de făină
- 25 gr de cacao
- 200 gr de zahăr
- 3 ouă mari
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 1 praf de sare.
Pentru crema de brânză:
- 300 gr cremă de brânză
- 100 gr zahăr
- 2 lingurițe cu extract de vanilie
- 2 ouă
- 1 praf de sare.
În plus:
- 300 gr de cireșe fără sâmburi.
Brownie cu brânză și cireșe – Mod de preparare
Începe cu aducerea pe masa de lucru a tuturor ingredientelor necesare preparării prăjiturii.
Primul pas pentru prepararea acesteia constă în pregătirea compoziției de ciocolată.
Ia o crăticioară micuță, așaz-o pe flacăra aragazului și adaugă în ea ciocolata ruptă în bucăți mai mici, împreună cu untul. Amestecă ingredientele din crăticioară până când se topesc și se omogenizează compoziția. Dă crăticioara deoparte de pe aragaz și lasă compoziția să se tempereze puțin. Nu este necesar să se răcească de tot, ci doar să nu mai fie fierbinte.
Între timp, pregătește cireșele, pe care le clătești cu apă rece, le scurgi bine și îndepărtezi sâmburii din ele. Pune cireșele fără sâmburi într-o sită pentru a elimina din sucul format în urma extragerii sâmburilor.
Peste compoziția de ciocolată cu unt, ușor călduță, adaugă zahărul și amestecă doar până când se omogenizează. Adaugă pe rând cele trei ouă și omogenizează compoziția, după fiecare ou adăugat.
Amestecă făina cu pudra de cacao și sarea și trece amestecul prin sită deasupra compoziției. Omogenizează compoziția, apoi adaugă vanilia. Nu amesteca în exces și nici foarte intens, pentru a nu se dezvolta rețeaua de gluten din făină.
Cum prepari compoziția de brânză
Mai întâi pornește cuptorul la 175 de grade Celsius pentru a se încălzi. Apoi, pregătește o tavă de aproximativ 20 x 30 cm, în care așezi hârtie de copt.
Ia un bol încăpător și adaugă în el mai întâi brânza cremoasă cu zahărul. Amestecă-le până la omogenizare. Apoi, adaugă unul câte unul ouăle, vanilia și sarea. Omogenizează bine compoziția de brânză.
Descoperă și cum se prepară cel mai gustos desert cu brânză și cacao – Prăjitura Rudy.
Cum montezi și coci prăjitura brownie cu brânză și cireșe
Întinde la baza tăvii un strat subțire din compoziția cu ciocolată. Peste aceasta, întinde un strat din compoziția cu brânză și presară din loc în loc cireșe. Continuă cu un alt strat de compoziție cu ciocolată și iar unul de brânză. Presară cireșe și adaugă ultimul strat de brownie.
Introdu tava în cuptor și lasă să se coacă delicioasa prăjitură brownie cu brânză și cireșe timp de 30-35 de minute, la 175 de grade Celsius.
Porționeaz-o doar după ce va fi răcită și savureaz-o alături de familie și prieteni.
Dacă îți plac rețetele cu cireșe, pentru data viitoare îți recomandăm să încerci și o rețetă de prăjitura cu găuri și jeleu de cireșe.