Rețeta este inspirată din bucătăria americană și o mai întâlnești și sub denumirea de negresă americană. Prăjitura cucerește negreșit atât prin gustul delicios, cât și prin aspectul spectaculos. Zmeura oferă prăjiturii atât gust și aromă, deosebite cât și aspect colorat. Fisticul contribuie și el la cromatică, dar oferă și un gust crocant. Se combină armonios atât cu zmeura cât și cu ciocolata.
O astfel de combinație delicioasă între ciocolată și fistic mai poți descoperi și la rețeta de ciocolată de casă cu fistic și merișoare. Iar în continuare te invităm să descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea rețetei de negresă americană cu zmeură și fistic.
Brownie cu zmeură și fistic – Ingrediente
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt( 82%)
- 50 ml lapte
- 175 gr făină
- 25 gr pudră de cacao
- 4 ouă de mărime medie
- 120 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 250 gr zmeură
- 50 gr fistic
- frunze de mentă pentru decor.
Rețetă de negresă americană cu zmeură – Mod de preparare
Adună pe masa de lucru toate ingredientele, inclusiv zmeura și fisticul. Apoi pregătește compoziția de ciocolată.
Taie untul în cuburi și pune-l într-o crăticioară împreună cu ciocolata ruptă în bucăți mai mici. Adaugă și laptele și așază crăticioara pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă. Amestecă ingredientele cu o spatulă până când se topesc.
După ce compoziția s-a omogenizat, stinge focul și las-o să se tempereze timp de 10 minute. Rumenește ușor la tigaie și fisticul mărunțit.
Descoperă și o rețetă de salam de biscuiți cu fistic și caramel sărat.
Cum prepari aluatul pentru Brownie cu zmeură și fistic
Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ia un bol și sparge ouăle în el. Adaugă un praf de sare peste ele și amestecă-le doar până la omogenizare. Adaugă zahărul și continuă să amesteci până când cristalele de zahăr nu se mai simt. Poți folosi mixerul sau un tel. Peste compoziția de ouă cu zahăr adaugă compoziția de ciocolată. Nu mai amesteca ingredientele cu mixerul ci cu o spatulă de data aceasta.
Trece prin sită făina amestecată cu pudra de cacao și încorporează-le treptat în compoziția de ouă cu ciocolată.
Pune hârtie de copt interiorul unei tăvi cu laturile de 25/25 cm. Întinde uniform în tavă compoziția pentru blat de brownie. Apoi înfige din loc în loc zmeura. Pune deoparte câteva fructe și pentru decorul prăjiturii.
Presară deasupra prăjiturii și fistic mărunțit.
Introdu tava în cuptor și coace delicioasa Brownie cu zmeură pentru 18-20 de minute la 180 de grade Celsius. Prăjiturile Brownies nu au nevoie de timp îndelungat de coacere pentru a nu deveni uscate. Textura acestora trebuie să fie ușor umedă și cremoasă.
Lasă prăjitura să se răcească bine înainte de a o porționa.
Decoreaz-o cu zmeură proaspătă și frunze de mentă. Familia și prietenii se vor bucura de gustul ei delicios, dar și de aspectul cremos și frumos colorat.
Și dacă tot ai dat startul preparării deserturilor cu zmeură, îți recomandăm pentru data viitoare o rețetă de tort de ciocolată cu zmeură, delicios și foarte aromat.