Pe cât de simplă și ușor de preparat este prăjitura, pe atât este de delicioasă și gustoasă. Cu siguranță, cei care o vor gusta te vor ruga să repeți rețeta.
Ingredientul principal pentru această prăjitură este crema de ciocolată de bună calitate. Poți opta pentru o cremă vegană de ciocolată sau poți folosi celebrele brand-uri de creme de ciocolată din comerț. Important este să aibă gust dulce, pentru a nu fi nevoie să adaugi zahăr în compoziția de brownie.
Rețetele de prăjituri brownie sunt foarte des preparate în toate bucătăriile lumii și adorate de toți iubitorii gustului de ciocolată. Pornind de la rețeta clasică, din bucătăria americană, se pot adăuga în compoziția prăjiturii o multitudine de alte ingrediente. Alunele de pădure, migdalele sau nucile sunt ingrediente care dau prăjiturii textura crocantă, dar și aspectul apetisant. Fructele proaspete sau uscate sunt alte ingrediente care dau culoare și savoare prăjiturilor brownies. Le poți adăuga pe rând în următoarele rețete, după ce te vei îndrăgosti în primă instanță de gustul celei mai simple rețete de brownie.
Urmărește mai jos lista cu cele trei ingrediente și pașii necesari preparării celei mai simple rețete de brownie.
Cea mai simplă rețetă de brownie – Ingrediente
- 3 ouă medii
- 300 gr cremă de ciocolată
- 3 linguri de făină albă
Rețetă de Brownie din trei ingrediente – Mod de preparare
Înainte de a te apuca de pregătirea ingredientelor pentru compoziția de brownie, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Atunci când cuptorul este încălzit, înainte de introducerea tăvilor cu aluaturi, cresc șansele ca aluatul să crească frumos și să se coacă uniform.
Poți folosi pentru prepararea compoziției de brownie un mixer sau un tel clasic, în formă de pară. Compoziția nu necesită procesare îndelungată și nici nu este necesar să separi albușurile de gălbenușuri, ca în cazul altor tipuri de prăjituri.
Sparge cele trei ouă în bolul mixerului și adaugă peste ele crema de ciocolată. Amestecă ingredientele până la omogenizarea compoziției. Adaugă, pe rând, cele trei linguri de făină, nu înainte de a trece făina printr-o sită deasă. Omogenizează compoziția după fiecare lingură de făină adăugată.
Îmbracă cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 20/30 cm și întinde compoziția în ea pentru brownie. Nivelează compoziția cu o spatulă de tort pentru a se dezvolta uniform în timpul tratamentului termic. Coace prăjitura brownie din trei ingrediente pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi o poți porționa în cuburi. Dacă mai dispui de cremă de ciocolată, pune-o la încălzit într-un vas, pe baie de aburi. Glazurează cu ea porțiile de brownie pentru un aspect mai plăcut. Dacă nu mai ai cremă de ciocolată, poți presăra peste prăjitură zahăr pudră cu aromă de vanilie sau cu aromă de rom.
Savurează delicioasa prăjitură alături de cafea, un ceai aromat sau alături de o cupă din înghețata preferată. Va fi foarte gustoasă în orice combinație.
Dacă te-am convins să prepari cea mai simplă rețetă de brownie, îți dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!