Rețeta de prăjituri brownies este puțin diferită față de rețeta de negrese clasice, din bucătăria românească.
Pe lângă pudra de cacao, care oferă culoare și gust, se mai adaugă și ciocolată topită. Textura blatului este mai densă și ușor umedă, iar gustul este divin.
Însă pentru reușita deplină a rețetei, ai nevoie de ingrediente de calitate. Nu sunt ingrediente complexe, dar alegerea acestora necesită puțină atenție. Ciocolata și untul sunt ingredientele de bază, dar și pudra de cacao are un rol important.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi un desert cu gust intens de ciocolată.
Rețetă de negrese americane – Ingrediente
- 300 gr ciocolată neagră cu peste 55% masă de cacao
- 250 gr unt cu peste 80% grăsime
- 200 gr zahăr
- 200 gr făină albă
- 20 gr pudră de cacao
- 3 ouă medii
- 1 praf de sare
- extract de vanilie sau esență
Rețetă de Brownies – Mod de preparare
Pregătește o tavă de 23/36 cm, pe care o îmbraci pe interior cu hârtie de copt. Înainte de a te apuca de lucru, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă într-un bol, făina și pudra de cacao și trece-le printr-o sită. Acesta proces ajuta ingredientele să se aereze.
Rupe ciocolata în bucăți mici, taie și untul în cuburi, apoi pune-le într-o crăticioară, la foc de intensitate mică. Amestecă ingredientele până se topesc și obții o compoziție omogenă și cremoasă. Transferă compoziția într-un bol pentru a o putea amesteca cu restul ingredientelor. Adaugă zahărul cât încă este compoziția fierbinte. Amestecă cu ajutorul unui tel până când zahărul este bine încorporat. Nu este necesar să fie topit, se va topi pe parcursul încorporării celorlalte ingrediente în compoziție.
Tot în compoziția ușor caldă, adaugă unul câte unul cele trei ouă. Omogenizează ușor după fiecare ou adăugat, fără să amesteci energic.
Adaugă vanilia și un praf de sare. Poți adăuga extract de vanilie pentru o aromă mai puternică. Însă dacă nu dispui de extract de vanilie, poți folosi esență de vanilie, dar în cantitate mai mare. Adaugă amestecul de făină și pudră de cacao, lingură cu lingură, în timp ce omogenizezi compoziția cu telul. Nu exagera cu amestecarea intens, pentru a nu influența textura prăjiturii. De aceea nu se folosește mixerul, ci un tel clasic.
Cum coci delicioasele negrese americane
Întinde compoziția rezultată în tava tapetată cu hârtie de copt. Niveleaz-o uniform folosind o spatulă de tort.
Pune tava cu compoziția pentru brownies la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru că blatul prăjiturii va avea o textură ușor umedă, nu mai este nevoie de testul scobitorii. Lasă prăjitura să se răcească în tavă, apoi o poți porționa în cuburi. O poți servi simplă sau cu diferite toppinguri de fructe. Merge de minune și cu o cupă din înghețata preferată. Este delicioasă, o vei adora și, cu siguranță, vei dori să repeți rețeta.
Spor la preparat rețeta de negrese americane și poftă bună la savurat! Iar dacă ți-am stârnit apetitul pentru prăjituri cu ciocolată, îți oferim și rețeta de lava cake, un alt desert fin cu gust divin.