Mișcarea regulată îți schimbă starea de spirit și te ajută să ai grijă de sănătatea ta. Mai important decât să numeri pașii pe care îi faci într-o zi este cantitatea totală de mișcare în sine.
Când sunt eficienți 10.000 de pași pe zi
Dacă ai de gând să îți numeri pașii parcurși zilnic, amploarea obiectivului tău contează. Majoritatea dispozitivelor de urmărire a pașilor sunt setate la un obiectiv implicit de 10.000 de pași. În realitate, există și alți factori care intervin și au un rol important în atingerea obiectivelor legate de mișcare.
Un adult ar trebui să facă 150 până la 300 de minute de exerciții de intensitate moderată sau 75 până la 150 de minute de exerciții pe săptămână pentru a obține beneficii substanțiale pentru sănătate din aceste activități.
Chiar dacă parcurgi 10.000 de pași pe zi, cercetătorii menționează că este important să acorzi atenție cadenței. „Cantitatea pașilor tăi este irelevantă dacă nu mergi cu tehnica corectă și la rata corectă de pași.”, a declarat cercetătorul sportiv Joanna Hall.
„Cercetările au arătat că există un număr minim de pași pe care trebuie să-i faci pe minut pentru a obține efectiv beneficii fiziologice pentru sănătate. Acest număr este de 100 de pași pe minut.”, a adăugat aceasta.
Valoarea rezonabilă pentru activitatea fizică de intensitate moderată a mersului pe jos este de 100 de pași pe minut. Cercetătorii de la Universitatea Brigham Young au realizat un studiu care a urmărit 120 de elevi ai colegiului. Aceștia au constatat că modelele de activitate fizică ale participanților erau mai bune pe măsură ce făceau mai mulți pași pe zi.
Timpul de sedentarism a scăzut pentru participanții care au făcut 12.500 și 15.000 de pași pe zi. Iar cei care au făcut 15.000 de pași și-au redus timpul de sedentarism cu până la 77 de minute pe zi. Reducerea sedentarismului poate avea alte beneficii emoționale și de sănătate.
Care sunt beneficiile mersului pe jos
Dacă vrei să știi când sunt eficienți 10.000 de pași pe zi, fii atentă la starea de spirit pe care o ai după fiecare plimbare. Mersul pe jos are multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi gestionarea stării de spirit și a tensiunii arteriale.
De asemenea, ajută la reglarea nivelului de colesterol, a nivelului de glucoză și a hipertensiunii. Mersul pe jos contribuie și la reducerea bolilor cardiovasculare. Dar cel mai important, te ajută să te menții plină de energie și bună dispoziție.
Dacă ți-ai propus să slăbești, îmbină mersul pe jos cu o dietă adecvată. Activitatea te poate ajuta la atingerea mai rapidă a obiectivelor de scădere în greutate. Există și o serie de trucuri care te pot ajuta să mergi mai mult pe jos. De exemplu, îți poți pregăti traseul pentru plimbare înainte să pleci de acasă. Poți alege ca destinație finală un loc pe care îți face plăcere să îl vizitezi. Astfel, vei avea motivația necesară să îți atingi obiectivul.