Conform ghidului Departamentului de Sănătate și Servicii Umane susținut de Asociația Americană a Inimii (AHA), adulții ar trebui să încerce să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână. 150 de minute de activitate fizică poate suna ca un obiectiv înalt. Experții spun că, dacă timpul este descompus zi de zi, poți îndeplini acest obiectiv. Pentru a-l duce la bun sfârșit trebuie să mergi aproximativ 20 de minute pe zi.
Cât de mult este recomandat să mergi zilnic pe jos pentru a-ți menține inima sănătoasă
Studiile spun că mai puțin de 1 din 4 adulți sunt capabili să îndeplinească obiectivul de activitate fizică. Anumite grupuri, inclusiv adulții în vârstă, sunt și mai puțin probabil să atingă obiectivul.
Mersul pe jos este important pentru sănătatea inimii și nu numai. Specialiștii spun că mersul pe jos te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus.
Un studiu publicat în AHA a evidențiat faptul că mulți oameni nu sunt capabili să respecte ghidurile recomandate. Multe comunități s-ar putea să nu fie conștiente de faptul că pe jos le poate îmbunătăți sănătatea inimii.
Autorii studiului speră că descoperirile lor vor oferi o oportunitate de a concentra eforturile comunităților asupra programelor de activitate fizică în locurile în care oamenii au cea mai mare nevoie. Experții susțin că obiectivul zilnic este de 20 de minute de mers pe jos.
O plimbare rapidă te poate ajuta să-ți atingi obiectivul. Mersul pe scări în locul folosirii liftului sau a scărilor rulante poate fi, de asemenea, benefic pentru sănătatea inimii. Specialiștii recomandă să incluzi cel puțin 20 de minute de mers pe jos zilnic pentru a-ți menține inima cât mai sănătoasă.
Cum ajută mersul pe jos la protejarea sănătății inimii
Smadar Kort, cardiolog și director al programului de ecocardiografie și imagistică cardiacă structural de la Sony Brook Heart Institute, a spus că mersul pe jos poate crește ritmul cardiacă, astfel că se pot pompa mai mult oxigen și nutrienți în mușchi, scrie Healthline.
De asemenea, mersul pe jos îmbunătățește fluxul de sânge din organismul unei persoane. Totodată, specialiștii susțin că mersul pe jos poate scădea tensiunea arterială și poate duce la îmbunătățirea sănătății inimii în timp.
„Mersul pe jos poate ajuta o persoană să-și mențină greutatea sau să piardă în greutate, lucrul acesta este foarte important când vine vorba de sănătatea inimii”, a declarat Smadar Kort.
Activitatea regulată, cum ar fi mersul pe jos, poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului rău și la creșterea nivelului colesterolului bun.
Acesta poate fi un pas important în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății inimii.
Activitatea fizică regulată poate, de asemenea, să reducă inflamația din întregul corp și să scadă riscul de apariție a bolilor cronice precum diabetul, cancerul și bolile coronariene. În plus, mersul pe jos este bun inclusiv pentru sănătatea ta mintală. Această activitate te poate ajuta la reducerea nivelului de stres.