Clătitele nu ar trbui să lipsească de pe masa ta. Acest desert este pregătit chiar și de bucătarii amatori. Clătitele nu necesită foarte multe ingrediente, iar timpul de gătire este unul scurt. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un desert inedit, atunci încearcă rețeta de clătite.
Câte linguri de făină se pun în aluatul de clătite ca să iasă moi și pufoase
Clătitele sunt destul de versatile și pot fi incluse în rețete dulci și sărate. Acestea pot fi servite ca aperitiv sau ca desert. Indiferent de felul în care alegi să le servești, clătitele nu ar trebui să lipsească de pe masa ta de dimineață.
Descoperă câte linguri de făină ar trebui să pui în aluat pentru a obține compoziția perfectă. Acest truc te va ajuta să ai clătitele perfecte și să nu se lipească de compoziție.
Nu uita că timpul de gătire este și el la fel de important.
Dacă aluatul nu este pregătit în mod corect, atunci clătitele tale nu se vor coace corect și se vor rupe sau se vor lipi de tigaie. Aluatul clătitelor reprezintă cheia succesului.
Pentru o porție de clătite vei avea nevoie de 400 de grame de făină. Făina folosită ar trbui cernută înainte și adăugată treptat în compoziție. Cofetarii recomandă să adaugi 4 linguri de făină, adică o lingură de 100 de grame pentru a obține compoziția perfectă. Nu uita de apă minerală.
Aceasta va face ca aluatul tău să fie aerat și pufos. Toate aceste trucuri sunt ideale pentru atunci când îți dorești să transformi rețeta clasică de clătite.
Vei avea un desert simplu, rapid și delicios. Mai jos găsești pașii necesari și ingredientele principale pentru cele mai bune clătite.
Cum prepari cele mai pufoase clătite
Pentru a prepara clătite pufoase vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 ouă
- 600 de grame de iaurt
- 300 mililitri de apă minerală
- 50 de grame de zahăr
- 40 de grame de unt
- o linguriță de sare
- 400 de grame de făină
- esență de vanilie
- puțin ulei.
Pentru a prepara rețeta trebuie să începi prin a cerne făina într-un bol. Peste aceasta este recomandat să adaugi untul topit.
Următorul pas constă în amestecarea compoziție și adăugarea de sare, zahăr, iaurt, ouăle și apa minerală. Amestecă totul până când ingredientele încep să se omogenizeze. La final adaugă o lingură de griș și amestecă totul bine. Grișul va face clătitele să fie mult mai pufoase. La final poți adăuga esență de vanilie sau aroma ta preferată. Poți să răzui și puțină coajă de lămâie pentru un plus de savoare.
Apa minerală te va ajuta să ai o compoziție de clătite pufoase și aerate. Compoziția ar trebui lăsată cel puțin 10 minute pentru ca ingredientele să se combine.
La final trebuie să încingi o tigaie cu ulei. Clătitele pot fi servite cu puțin sirop de arțar sau cu dulceața ta preferată. Te vei bucura de un desert simplu și gustos.