Acest ingredient secret promite să schimbe complet gustul cartofilor prăjiți pe care îi facem acasă. Atunci când consumă acest preparat la fast-food el pare să provoace dependență. Indiferent de cât de mulți cartofi ai mânca, pare că mereu mai este loc de ceva. Adevărul nu este departe, deoarece multe restaurante de tip fast-food folosesc ingrediente care provoacă dependență. În aceste condiții, cel mai sigur mod este să prepari chiar cartofii prăjiți chiar la tine acasă.
Ce e recomandat să pui în cartofii prăjiți pentru a fi mai buni ca cei de la fast-food
Cartofii prăjiți sunt un preparat simplu și reconfortant. Cu toate acestea, specialiștii în nutriție recomandă ca aceștia să fie consumați cu măsură deoarece pot crește nivelul colesterolului rău din organism.
Atunci când mergem la un fast-food, cel mai popular preparat este reprezentat chiar de porția simplă de cartofi prăjiți.
Chiar dacă aceștia apr să fie doar asezonați cu puțină sare, în spatele procesului de preparare se află mai multe tehnici pentru a-i face irezistibili tuturor celor care îi încearcă.
Mai jos găsești câteva trucuri pentru a face acasă cartofi prăjiți mai buni și mai sănătoși ca cei de la fast-food. Pentru început curăță cartofii și taie-i în felii.
Aceștia trebuie puși în apă rece pentru a preveni oxidarea lor. Specialiștii în bucătărie recomandă să acoperi cartofii tăiați complet cu apă, iar mai apoi să adaugi o linguriță de sare și două de zahăr.
Lasă cartofii în apa cu sare și zahăr pentru câteva minute, apoi scurge-i printr-o sită și usucă-i bine. Mai departe trebuie să faci un amestec special de condimente pentru a le da gustul perfect.
Vei avea nevoie de un castron în care să pui făină cernută prin sită, o jumătate de linguriță de praf de usturoi, o linguriță de boia dulce sau picantă, după preferințe, și o linguriță de praf de ceapă.
Peste aceste amestec toarnă puțină apă până când se formează o pastă. Trece cartofii prin această pastă și pune-i apoi la prăjit, recomandă cei de la All Recipes.
Cartofii trebuie prăjiți până când devin maro auriu și crocanți. La final te poți bucura de o porție de cartofi prăjiți ca la fast-food, dar mult mai sănătoși.
Secrete despre cartofii prăjiți pe care restaurantele nu vor să le cunoști
Cartofii prăjiți se află în topul preferințelor atunci când mergi la un restaurant. Pe cât sunt de gustoși, pe atât de periculoși pot fi dacă sunt consumați în cantități foarte mari.
Specialiștii spun că lanțurile de magazine fast-food ascund multe secrete când vine vorba de prepararea cartofilor prăjiți.
Există restaurante care le adaugă arome de vită sau chiar zaharuri și grăsimi suplimentare. Acea aromă artificială este folosită de multe ori pentru a imita gustul cartofilor prăjiți care obișnuiau să fie prăjiți în seu de vită.
Aroma artificială de carne de vită este derivată din grâu și poate provoca în unele cazuri dependență. De altfel, un studiu a arătat că lanțurile de restaurante de tip fast-food folosesc peste 20 de ingrediente pentru a prepara o simplă porție de cartofi prăjiți.
Conform specialiștilor este posibil să găsești într-o porție de cartofi prăjiți următoarele ingrediente: făină de orez, dextroza, sare, gumă xantan, bicarbonat de sodiu, amidon alimentar modificat, ulei de canola și multe altele.
De altfel, majoritatea cartofilor prăjiți fast food sunt tăiați în prealabil și congelați. Potrivit specialiștilor, o porție de cartofi prăjiți fast-food poate conține cel puțin 400 de miligrame de sare. Doza zilnică recomandată de specialiști este mai puțin de 2.300 de miligrame de sodiu pe zi.