Gogoșile se numără printre cele mai practice deserturi făcute în casă. Prepararea lor nu durează mult, timpul de dospire nu este deloc mare, iar prăjirea este un pas relativ ușor. Răbdarea este importantă însă în obținerea gogoșilor care se topesc pe cerul gurii.
Ce să adaugi în aluatul gogoșilor ca să fie pufoase
Secretul unor gogoși pufoase și gustoase constă în ingredientele adăugate și dospirea corectă a aluatului. Acum că vei afla ce să adaugi în aluatul gogoșilor ca să fie pufoase, cu siguranță îți vei impresiona familia la următoarea gustare.
Cum ingredientele trebuie să fie mereu de cea mai bună calitate atunci când vine vorba despre cele mai gustoase preparate, așa se întâmplă și în cazul gogoșilor.
Unul dintre ingredientele care fac gogoșile să fie pufoase este desigur untul. Pentru că este un ingredient bogat în grăsimi, dar are și un procent ridicat de apă, se pare că exact această umiditate ajută la obținerea texturii pufoase a gogoșilor în timpul prăjirii. Gustul de unt este de neînlocuit din prepararea deserturilor, așa că asigură-te că îl cumperi pe cel mai bun atunci când faci aprovizionarea frigiderului.
Din păcate, eticheta produselor de pe rafturile magazinelor nu este cea mai bună asigurare că ai cumpărat ceea ce trebuie. Și cum în lanțurile comerciale vei găsi mai multe tipuri de unt care te pot pune în dificultate, află din rândurile de mai jos cum recunoști un unt de calitate, cel care asigură gustul perfect al preparatelor tale.
Cum recunoști un unt de calitate pe rafturile magazinelor
Ai mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să cumperi cel mai bun unt, cu cea mai bună calitate. Primul pas de care trebuie să ții cont este compoziția acestuia. Un unt de calitate are doar două ingrediente în compoziție: lapte integral și frișcă.
Dacă pe lista de ingredinte nu regăsești cuvântul unt, atunci e posibil ca acesta să nu fie un unt de calitate, ci mai degrabă margarină sau spread.
Un alt sfat de care trebuie să ții cont este prețul pachetului de unt de la raft. Un unt de calitate se obține din lapte de vacă, așa că și prețul lui o să fie unul pe măsură. Dacă vrei să nu faci rabat în deserturile tale, va trebui să achiți un preț mai mare pentru un pachet de unt.
Culoarea untului este și ea importantă. Specialiștii spun că aceasta nu trebuie să fie nici prea galbenă, dar nici prea albă.
Termenul de valabitate este de asemenea de luat în considerare. Untul care este obținut din lapte de vacă nu are un termen de valabilitate mai mare de 10 zile. Atunci când untul este depozitat într-o cutie metalică termenul de valabilitate ar trebui să fie de maximum trei luni.
Untul trebuie să fie tare și neted și să nu se fărâmițeze. Atunci când este făcut din frișcă de calitate superioară, untul trebuie să fie tare și neted. La tăiere e important să observi un luciu aparte pe suprafața sa.