Se știe că cea mai bună pizza se prepară și se consumă în Italia. De aceea, sfaturile pentru a obține chiar la tine acasă o pizza absolut delicioasă vin de la bucătari din țara menționată mai sus. Ține cont de ele și îi vei bucura pe cei dragi cu un gust greu de descris în cuvinte.
Ce să pui sub aluatul de pizza ca să fie crocant la exterior și pufos la interior
Cele mai multe gospodine folosesc folie de copt atunci când au ceva de gătit la cuptor. Proprietățile ei fac preparatele mai gustoase. Se gătesc în suc propriu, nu mai e nevoie să verfici dacă se ard sau se lipesc de vas. Pe lângă întrebuințarea practică, folia alimentară mai are un secret.
Aceasta îți permite să obții cel mai bun aluat de pizza pe care l-ai preparat vreodată. Bucătarii din Italia spun că pentru a obține aluatul de pizza perfect, crocant la exterior și pufos la interior, e nevoie să adaugi ceva între el și folia de copt.
Nu te speria, nu e vorba despre un ingredient nici scump, nici greu de accesat. Ca să ai o pizza gustoasă pe masă e nevoie doar să pui făină sau mălai măcinat mărunt între aluat și folia de copt.
Tot pentru a avea cea mai gustoasă pizza la tine acasă, am enumerat mai jos alte câteva trucuri de la bucătari iscusiți.
Secrete pentru a avea o pizza delicioasă pe masă
În esență, pizza înseamnă pur și simplu patru lucruri: crustă, sos, brânză și topping-uri. Dar există modalități prin care te poți asigura că cele patru îți vor oferi masa demnă de un restaurant renumit de pizza.
Aluatul
Aluatul de pizza este mai mult decât un loc pentru topping-uri. În timp ce o mulțime de tipuri de pizza par să trateze crusta ca un spațiu pentru brânză și sos și toppinguri, în Italia el este o parte esențială a rețetei. Italienii au grijă să se asigure că este aromată și plăcută din toate punctele de vedere.
O mare parte din aceasta constă în întărirea aluatului în frigider timp de minimum 48 de ore înainte de a face pizza. În acest fel, aroma și glutenul pot să dezvolte elasticitatea perfectă fără a avea textură de cauciuc. Indiferent dacă faci aluat cu drojdie din magazin sau maia, sau îl cumperi din magazin, cele 48 de ore în frigider vor face minuni în privința aromei și texturii.
Sosul
Se pare că secretul unei pizza perfecte este sosul de roșii care nu necesită gătire. Zdrobește roșii proaspete cu mâna și asezonează-le cu sare și piper. Acest sos crud este baza pentru pizza delicioasă. Căldura cuptorului și procesul de coacere gătesc roșiile. Dacă pregătești sosul, atunci dezactivezi aromele în timpul coacerii la foc mare. De asemenea, nu e recomandat să adaugi ulei în sos, care poate da un gust acru.
Brânza
Ne-am obișnuit ca pizza să aibă deasupra o pătură groasă de mozzarella rasă sau mărunțită. Se pare că specialiștii recomandă ca mozarella să fie tăiată bastonașe și adăugată pe margini. Acest lucru permite brânzei să se răspândească pe măsură ce se topește și să nu copleșească aromele. Ea doar se va combina cu crusta și sosul.
Topping-uri
Topping-urile nu trebuie să fie un amalgam de alimente. Ele sunt arome interesante, care în timp ce mănânci pot menține experiența culinară interesantă pe tot parcursul. Deci alege câteva ingrediente pentru a orna pizza și ai grijă cum combini ingredientele și aromele lor.
Adăugarea unor ingrediente crude după ce pizza iese din cuptor, poate duce experiența ta culinară la următorul nivel. Orice ierburi proaspete se vor arde în cuptor. Ele vor elibera o aromă mai bună dacă le adaugi după gătire. Ciupercile crude consistente sunt gustoase când sunt gătite. Dar de exemplu dacă vrei să pui rucola pe pizza, e recomandat să o adaugi la final. O poți răspândi după ce ai scos preparatul din cuptor.