Micul dejun rămâne în continuare una dintre cele mai importante mese ale zilei. Mulți consideră că acest lucru este un mit, însă nutriționiștii vin să dezvăluie care este de fapt adevărul și care sunt regulile oficiale de nutriție.
Ce se întâmplă dacă sari peste micul dejun
Unii specialiști susțin că renunțarea la micul dejun poate crește riscul de obezitate. Aceasta pare să fie o problemă tot mai alarmantă. Până la 25 % dintre americani renunță la micul dejun. Statisticile privind obezitatea par să fie și ele tot mai îngrijorătoare.
Totuși, unele studii au început să pună la îndoială faptul că micul dejun este atât de esențial în viața noastră. Cele mai multe studii demonstrează faptul că persoanele care iau micul dejun au tendința să fie mult mai sănătoase.
De exemplu, pentru aceste persoane este mult mai puțin probabil să devină supraponderale. Aceste persoane au un risc mai mic de apariție a bolilor cronice. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care mulți nutriționiști au considerat ani la rândul faptul că micul dejun este vital pentru tine.
Sunt șanse la fel de mari ca cei care mănâncă micul dejun să aibă și alte obiceiuri sănătoase. De exemplu, persoanele care iau micul dejun tind, de asemenea, să aibă o dietă mai sănătoasă, cu mai multe fibre și macronutrienți, susțin specialiștii pentru Healthline.
Fibrele sunt extrem de importante pentru organism. Ajută la reglarea apetitului, conferă senzația de sațietate și te ajută să-ți menții greutate.
Beneficiile consumului de fibre pot fi nenumărate pentru organism. Unele studii susțin că persoanele care sar peste micul dejun tind să fumeze mai mult să bea mai mult alcool și să facă mai puține exerciții, susțin studiile citate de Healthline.
Acestea fiind motive pentru care este considerat un obicei nesănătos dacă sari peste micul dejun. De fapt, studiile de calitate superioară, numite randomizate controlate sugerează că nu contează cu adevărat dacă mănânci sau sari peste micul dejun.
Micul dejun poate fi opțional
Unii oameni susțin că micul dejun ajută la pornirea mai bună a metabolismului, dar nutriționiștii susțin că acesta este un mic. Studiile arată că nu există nicio diferență în ceea ce privește caloriile arse în 24 de ore între persoanele care mănâncă sau se opresc din a lua micul dejun.
Unele studii susțin că micul dejun poate deveni, în anumite condiții, opțional. Studiile susțin că nu contează atât de mult dacă mănânci sau sari peste micul dejun, atâta timp cât ai o deităsănătoasă pe tot parcursu zilei, iar corpul tău este antrenat în mișcare fizică.
Micul dejun nu oferă un boost metabolismului, iar dacă sari peste acesta nu va duce automat la creșterea în greutate.
Nutriționiștii susțin că acesta este doar un mit. Bazat pe studiile observaționale, se dovedește faptul că micul dejun nu este chiar atât de relevant în dieta zilnică. La sfârșitul zilei, micul dejun devine, pentru cei mai mulți, opțional.
Totul se rezumă în final la preferințele personale. Dacă ești genul de persoană care obișnuiește să ia micul dejun, atunci poate nu ar trebui să renunți la acest obicei. În definitiv, este vorba despre ceea ce alegi să consumi la micul dejun. Acesta ar trebui să fie cât mai sănătos, bogat în nutrienții esețiali organismului.