Probabil știi deja că ai nevoie de calciu pentru oase și dinți puternici. Calciul are multe alte funcții importante în organism. Acesta ajută nervii și mușchii să funcționeze corect, permițând vaselor de sânge să se contractă și să se relaxeze și să te ajute să secreți hormoni.
Ce se întâmplă în corpul tău când iei prea mult calciu
Nivelul excesiv de ridicate ale calciului din sânge, cunoscute ca hipercalcemie, poate duce la oase slabe, probleme digestive, probleme ale rinichilor și multe alte simptome. Consumul de prea mult calciu poate provoca hipercalcemie? Pentru a afla am analizat studiile specialiștilor.
Hipercalcemia este starea de a avea prea mult calciu în sânge. Adultul mediu are nevoie de aproximativ 1.000 de miligrame de calciu pe zi.
Cu toate acestea, vei avea nevoie de mai mult calciu dacă ești mai în vârstă. Femeile de 51 de ani și bărbații peste 71 de ani au nevoie de 1.200 mg de calciu pe zi. Produsele lactate sunt cele mai bogate surse de calciu din dietele noastre.
Totuși, dacă nu mănânci lactate, vei găsi calciu în sardine, somon și multe alte alimente. Prea mult calciu poate fi extrem de periculos pentru organism. Corpul nostru lucrează din greu pentru a menține nivelul de calciu din sânge într-un interval corect.
Dacă te întrebi cum este capabil să facă acest lucru, poți să te uiți mai atent asupra glandelor paratiroide. Aceste patru glande mici car se află în spatele tiroidei produc un hormon numit hormon paratiroidian. Împreună cu vitamina D, hormonul acesta reglează nivelul de calciu din organism.
Nivelul de calciu cresc de obicei atunci când glandele paratiroide nu funcționează corect. Este important să știm că majoritate apesonelor nu consumă suficient calciu.
Ar trebui să bei peste 2 litri de lapte pentru a depăși limita superioară de 2.500 mg. Suplimentele, totuși, ar putea să schimbe acest lucru.
Suplimentele conțin cantități mai mari de calciu decât ai obține din limitele obișnuite. Calciul poate fi acumulat mai repede decât dacă este luat din alimente.
Simptome ale hipoglicemiei
Hipercalcemia poate fi dificil de detectat, deoarece adesea nu provoacă simptome, cel puțin nu în stadiile incipiente.
Cazurile ușoare de hipercalcemie sunt adesea simptomatice. Cazurile moderate până la severe de hipoglicemie pot provoca oboseală, slăbiciune, greață, vărsături, constipație și probleme de concentrare. De asemenea, poate duce la slăbiciune musculară și spasme.
Hipercalcemia poate afecta creierul, te poate face să te simți confuz. La extrem, hipercalcemia poate provoca chiar și aritmii cardiace periculoase, spun studiile.
Cauzele excesului de calciu
Cea mai frecventă cauză a hipercalcemiei este hiperparatiroidismul primar, în care glandele paratiroide, car sunt situate în zona gâtului, sunt hiperactive.
Acest lucru produce secreția hormonului paratiroidian în exces. De asemenea, 90% dintre persoanele cu hipercalcemie fie au un nivel ridicat al acestui hormon, fie au un cancer care afectează funcția paratiroidiană, spun specialiștii.
Hipercalcemia poate avea și alte cauze: utilizare excesivă a suplimentelor de calciu sau vitamina D, anumit tipuri de cancer, în special cancerul pulmonar sau cel mamar, unele medicamente, o glandă tiroidă hiperactivă, bolile de rinichi, condițiile genetice, infecții și boli, cum ar fi sarcoidoza, tuberculoza și boala Paget.