Ce se spune dacă ai iedera diavolului în casă. Cum se îngrijește și care sunt beneficiile pe care le poate aduce

Pothos auriu sau iedera diavolului nu numai că are frunze în formă de inimă, dar este și una dintre cele mai ușor de întreținut plante de interior. Află ce se spune dacă ai iedera diavolului în casă.

Andrada Marinică
Publicat: 24 august 2024, 7:34
Iedera diavolului este toxică pentru oameni și animale dacă este ingerată / Shutterstock

Iedera diavolului poate crește la niveluri scăzute de lumină și este practic imposibil să se usuce. Arată bine în orice colț al casei și se poate integra în orice fel de decor. Această plantă poate ajunge la 20 m înălțime, dar este probabil să ajungă doar la aproximativ 2 m dacă crește în interiorul casei.

Ce se spune dacă ai iedera diavolului în casă

Iedera diavolului este toxică pentru oameni și animale dacă este ingerată, așa că trebuie să ai grijă să nu fie la îndemâna animalelor de companie și a copiilor. Seva ei poate irita pielea și ochii, așa că recomandat este să folosești mănuși atunci când o îngrijești.

Despre iedera diavolului, numită și planta aducătoare de bani, se spune că aduce noroc și prosperitate în mediul în care crește. Ea este aducătoare de energie pozitivă în casă și se mai știe despre ea că are capacitatea de a absorbi energiile negative de la oamenii din jurul ei.

Iedera diavolului este foarte ușor de întreținut. Poate să fie pusă în orice loc luminos sau la umbră, dar e important de știu că soarele care bate direct în ea o poate afecta. Pentru a rezista, e bine să o uzi numai când pământul din ghiveciul ei începe să se usuce.

Această plantă poate trăi veșnic în orice încăpere care are o temperatură între 10-24°C. Se dezvoltă cel mai bine în lumină puternică, dar nu direct de la razele soarelui, dar va fi bine și în locuri întunecate.

Cum se îngrijește iedera diavolului

Iedera diavolului poate fi pusă într-un ghiveci suspendat și arată frumos pentru că se va dezvolta în cascadă. Culoarea frunzelor ei vor da o notă de prospețime în orice încăpere.

Din primăvară până în toamnă, lasă pământul din ghiveciul iederei diavolului să se usuce între udări. Este o plantă tolerantă la secetă și prea multă apă o poate face să se usuce. De asemenea, e o plantă care are nevoie de foarte puțină apă pe timp de iarnă.

Cu toate acestea, e bine să știi că ghiveciul ei trebuie schimbat la fiecare doi ani. Dimensiunea vasul trebuie să fie puțin mai mare de fiecare dată.

Șterge frunzele dacă se acumulează praf pe ele. Acest lucru le va face să fie strălucitoare și le va ajuta să respire.

Frunzele galbene sau ofilite sunt un semn al faptului că a fost udată insuficient. Pentru a o readuce la viață e nevoie doar să o uzi timp de câteva zile la rând. Pothos sau iedera diavolului trăiește în medie între cinci și zece ani, dar cu o îngrijire minimă și constantă pot trăi mult mai mult.

Dacă ai de-a face cu dăunători la iedera diavolului, sfatul specialiștilor este să o tratezi cât mai repede posibil. Folosește spray-uri cu pesticide naturale, cum ar fi uleiul de neem. De asemenea, nu uita să o cureți mereu de praf.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI