În ceea ce privește includearea conservelor pe lista cu alimente sănătoase, părerea specialiștilor e împărțită. Multe alimente conservate și-au pierdut mulți nutrienți în procesul de prelucrare. Din fericire, procesul de conservare poate în egală măsură să și crească nivelul. Licopenul din roșii, de exemplu, crește în timpul procesului de conservare. De fapt, este de două ori mai mare la roșiile conservate decât la roșiile crude.
Cele mai sănătoase conserve
Cu toate acestea, nu toate alimentele conservate sunt bune pentru sănătatea organismului. Multe conserve conțin aditivi precum sodiu și zahăr, precum și conservanți. Unele conserve sunt, de asemenea, realizate din materiale care conțin bisfenol A (BPA). Acesta este o substanță chimică care se poate scurge în alimente. Lista de ingredinte trebuie să fie una scurtă ca acele conserve pe care le cumperi să fie cu adevărat sănătoase.
Ai mai jos o listă cu cele mai sănătoase conserve pe care le poți adăuga în dieta ta zilnică.
Conserve de fasole neagră
Fasolea neagră conservată are 8 grame de proteine per porție și este o sursă excelentă de fibre. Ea conține 9,1 grame într-o porție de o cană. Fasolea neagră din conserve este un produs de bază care poate fi adăugat cu ușurință în salate, supe, tacos și burritos. Clătește boabele de fasole înainte de utilizare pentru a reduce cantitarea de sare.
Compot de piersici
Piersicile conservate sunt perfecte pentru a fi integrate în gustările cu iaurt și salate. Poți folosi sucul lor ca înlocuitor pentru siropurile cu zahăr pentru clătite sau înghețată. Caută conserve de piersici în propriul suc, pentru a minimiza cantitatea de zahăr adăugat.
Conserve de roșii
Întregi sau pasate, conservele de roșii reprezintă o bază sănătoasă pentru supe și sosuri de paste. Acestea conțin o varietate de nutrienți găsiți în roșiile proaspete, cum ar fi vitamina C și licopenul. Alege o conservă pe care scrie „fără sare adăugată” pentru a evita excesul de sodiu.
Conserve de dovleac
Piureul de dovleac este bogat în vitaminele A și C și în fibre. Acesta este, de asemenea, un înlocuitor excelent pentru unt în produsele de patiserie. Piureul din dovleac poate fi adăugat în plăcinte, smoothie-uri sau chiar brioșe ori clătite.
Conserve de somon
Somonul proaspăt, deși este delicios, poate deveni scump și se poate strica rapid. Somonul conservat are un termen mai mare de valabilitate și are aceleași beneficii nutriționale ca și cel proaspăt. El conține vitaminele D și B-12. Somonul din conservă se poate folosi în salate sau chifteluțe pentru o cină rapidă.
Anghinare la conservă
Din păcate, anghinarele din conservă sunt extrem de subestimate. Cu toate acestea, ele sunt bogate în carbohidrați complecși plini cu inulină, o fibră cu amidon care acționează ca un prebiotic pentru a susține un intestin sănătos. Anghinarele au un conținut mare și de vitamina C și antioxidanți. Cele din conserve se pot transforma rapid în gustări sănătoase precum pizza cu făină integrală sau în salate.