Rețetele de cheesecake sunt foarte populare în toate bucătăriile lumii. Sunt apreciate atât pentru gustul delicios, cât și pentru simplitatea preparării și aspectul spectaculos.
Sunt și foarte versatile pentru că poți face o mulțime de combinații, având brânza ca ingredient principal. Poți prepara rețete de cheesecake rapide, fără coacere, dar poți prepara și alte rețete, la cuptor.
Descoperă aici și o rețetă de cheesecake la cuptor, cu jeleu de căpșuni. În continuare, poți urmări rețeta pas cu pas pentru cheesecake-ul cu dovleac.
Cheesecake cu dovleac fără coacere – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestui desert de trei elemente: stratul de la baza cheesecake-ului, crema de brânză cu dovleac și decorul. Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de cele trei elemente.
Pentru stratul de bază:
- 300 gr biscuiți digestivi
- 100 gr unt
- 100 gr ciocolată amăruie
- 50 ml lapte.
Pentru crema de brânză cu dovleac:
- 500 gr mascarpone sau brânză Philadelphia
- 750 gr piure de dovleac copt
- 200 gr zahăr
- 100 ml frișcă lichidă
- 20 gr gelatină pulbere + 50 ml apă
- 1 praf de sare
- 1 linguriță cu pudră de scorțișoară.
Pentru decor:
- 150 ml frișcă lichidă
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 50 gr ciocolată amăruie răzuită.
Cheesecake cu dovleac fără coacere – Mod de preparare
Ca pentru oricare altă rețetă de cheesecake, mai întâi pregătești stratul de bază. Acesta se prepară foarte simplu și rapid. Tot ce ai de făcut este să macini biscuiții foarte fin și să topești ciocolata cu untul în laptele fierbinte. Apoi, amesteci cele două compoziții, până când obții un strat omogen.
Tapetează cu folie interiorul unei forme de copt cu diametrul de 30-32 cm și întinde stratul de biscuiți la baza acesteia. Pune forma cu stratul de biscuiți la rece, până când prepari crema.
Cum prepari crema de brânză cu dovleac
Pune gelatina la hidratat într-un bol cu apă. Când este bine hidratată, diliueaz-o pe baie de aburi și las-o să se răcorească.
Amestecă frișca lichidă cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când capătă consistență. Amestecă mascarponele cu cealaltă parte de zahăr până când devine cremos. Amestecă piureul de dovleac copt cu scorțișoara, trece-l prin sită și adaugă-l peste compoziția de mascarpone. Omogenizează bine amestecul rezultat, apoi adaugă gelatina diluată și răcită și frișca bătută. Din nou, omogenizează compoziția.
Descoperă aici cum prepari cel mai bun dovleac copt la cuptor.
Scoate forma de copt de la rece și întinde crema de brânză cu dovleac peste stratul de biscuiți cu ciocolată. Niveleaz-o uniform la suprafață și pune din nou forma cu cheesecake la rece pentru 3-4 ore. În acest interval de timp crema va deveni mai fermă pentru că gelatina își va îndeplini rolul.
Pentru a decora deliciosul cheesecake cu dovleac fără coacere bate frișca cu zahărul până devine fermă. Cu ajutorul unui dispozitiv de decorat deserturi, creează aveline din frișcă deasupra cheesecake-ului. Apoi, răzuiește câte puțină ciocolată peste ele.
Apoi îl poți porționa și te poți bucura alături de cei dragi de un desert plin de savoare și culoare.
Și tot din categoria rețetelor cu dovleac, îți mai recomandăm o rețetă de cheesecake zebră cu dovleac și portocale. Este un cheesecake fără aluat, foarte gustos și aromat, cu un contrast minunat de culori.