Reclamă

Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru un mic dejun savuros

Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi familia la micul dejun, încearcă o rețetă simplă pentru chifle pufoase cu brânză și mărar. Se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și mereu la îndemână.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 16 mai 2024, 7:07

Chiflele sunt potrivite atât pentru micul dejun, cât și pentru pauza de masă de la birou. Pot fi incluse și în pachețelul de școală al celor mici. Le pot savura simple sau cu alte ingrediente, precum legumele proaspete, șuncă, ouă fierte, ouă ochiuri sau omletă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul se prepară în mod clasic, dar pentru o textură pufoasă, adaugi lapte și ouă. Poți modela chiflele rotunde sau ovale, după preferințe. Opțional, le poți presăra cu semințe de susan de mac sau de chimen.

Descoperă și o altă rețetă de chifle pufoase, dar cu stafide și miere, din categoria aluaturilor dulci. Mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu chifele cu brânză și mărar.

Chifle pufoase cu brânză și mărar – Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 7 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
  • 250 ml lapte călduț
  • 1 ou
  • 50 g unt topit
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 100 g brânză de vaci sau brânză feta, mărunțită
  • 2 linguri mărar proaspăt tocat
  • 1 ou pentru uns.
Reclamă

Rețeta chiflelor cu brânză și mărar – Mod de preparare

Adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele și pregătește-le pentru a le avea la îndemână. Trece făina prin sită pentru a fi mai aerată. Mărunțește brânza și amestec-o într-un bol cu mărarul tocat mărunt. Dizolvă drojdia și zahărul în laptele călduț și lasă maiaua 10 minute să se dezvolte.

Cum prepari aluatul pentru chifle pufoase cu brânză și mărar

Adaugă oul, amestecul de brânză cu mărar și untul topit peste maiaua de drojdie și amestecă bine. Apoi, adaugă acest amestec peste făina din celălalt bol. Amestecă până se încorporează toate ingredientele și se formează un aluat omogen.

Reclamă

Frământă aluatul pe o suprafață presărată cu făină timp de aproximativ 8-10 minute. Aluatul trebuie să devină elastic și nelipicios.

Pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei. Acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, împarte-l în 12-15 bucăți egale, formând chifle rotunde sau ovale.

Chifle din aluat cu brânză formate pe planșeta cu făină, alături de un sucitor
După formare, chiflele se mai lasă la dezvoltat acoperite cu un ștergar / Shutterstock

Așază chiflele într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament, lăsând suficient spațiu între ele pentru a se extinde. Acoperă-le cu un prosop curat și lasă-le să crească din nou timp de aproximativ 30-40 de minute.

Încălzește cuptorul la 180°C.

Când chiflele au crescut din nou, amestecă oul rămas și unge-le cu el folosind o pensulă de patiserie. Pune tava în cuptor și coace delicioasele chifle pufoase cu brânză și mărar timp de 15-20 de minute sau până când devin aurii și sunt frumos crescute.

Scoate chiflele din cuptor și lasă-le să se răcească puțin înainte de a le servi, acoperite cu un ștergar curat. Poți să le servești calde sau reci, în funcție de preferințele tale.

Chifle pufoase cu brânză și mărar, pentru mic dejunuri savuroase sub un ștergat
După coacere, chiflele se acoperă cu un ștergar pentru a se păstra moi și pufoase / Shutterstock

Aceste chifle pufoase cu brânză și mărar sunt delicioase alături de o supă cremă sau ca gustare în sine. Descoperă și o rețetă de sandviș hawaiian cu șuncă și mozzarella, în care poți folosi chiflele pufoase.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Dezamăgirile în dragoste, dar și reușitele pe plan profesional vor acapara viețile nativilor în această perioadă. Horoscopul săptămânii 10 iunie – 16 iunie 2024 îți aduce toate detaliile. Zodiile vor trece prin mai multe...
2
Un cuplu toxic de zodii care se ține în brațe într-un peisaj idilic
Horoscop
6 cupluri toxice de semne zodiacale. Nativii care nu se potrivesc
Există câteva cupluri toxice de semne zodiacale cu o compatibilitate naturală scăzută. Însă asta nu le împiedică să simtă o atracție ca în filme. Inima are logica ei. Realitatea este că ne putem îndrăgosti...
3
Două femei care se țin în brațe și reprezintă cele două zodii care pierd bani în luna iunie 2024
Horoscop
Zodii care pierd bani în luna iunie 2024. Trei nativi care se confruntă cu probleme financiare
Există trei zodii care pierd bani în luna iunie 2024. Acești nativi se confruntă cu probleme financiare. Nu este cel mai bun moment pentru a face investiții majore. Cei trei nativi sunt sfătuiți de...
4
tineri îndrăgostiți care stau liniștiți într-o zi senină
Horoscop
Cum stai cu dragostea în vara anului 2024, potrivit zodiei tale. Ce spun astrele
Dacă te întrebi cum vor fi zilele călduroase din punct de vedere sentimental, noi venim cu răspunsul. Află cum stai cu dragostea în vara anului 2024, potrivit zodiei tale. Este vorba despre noi începuturi,...
5
icon
Laura Cosoi în timp ce pozează de pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Laura Cosoi, despre carieră și viața de familie: „Nu m-am obișnuit nicio secundă cu gândul că aș fi la ultima sarcină”
Deși are o perioadă aglomerată, Laura Cosoi și-a răpit din timp pentru a ne răspunde tuturor curiozităților. Între viața de familie și cea profesională, Laura reușește să găsească un echilibru și să îmbine armonios...
PARTENERI
×