Reclamă

Cotlete de miel în crustă de ierburi aromatice și fistic

Friptura din cotlete de miel în crustă de ierburi aromatice și fistic este o alegere elegantă și rafinată pentru o masă festivă. Merge preparată chiar și pentru un prânz de primăvară cu influențe mediteraneene. Carnea fragedă și suculentă de miel se combină perfect cu crusta crocantă, plină de prospețime și savoare. Aceasta aduce un contrast delicios de texturi și arome.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 aprilie 2025, 5:10

Cotletele de miel gătite în crustă de fistic și ierburi sunt o combinație de rustic și rafinat. Carnea rozalie, cu o textură delicată, este îmbrăcată într-un strat crocant din fistic mărunțit, usturoi, pesmet și ierburi proaspete (rozmarin, mentă, cimbru).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fisticul adaugă o notă dulceagă și untoasă, în timp ce ierburile conferă un parfum intens, de primăvară.

Servite cu o garnitură de piure de mazăre, cartofi gratinați sau legume coapte, cotletele sunt o adevărată declarație de finețe culinară. Descoperă și o rețetă de friptură de miel cu vin și usturoi.

Cotlete de miel în crustă de ierburi – Ingrediente

Pentru această delicioasă friptură ai nevoie de ingrediente pentru asezonarea cotletelor și de alte ingrediente pentru crusta cu care le acoperi. Descoperă mai jos care sunt acestea.

Reclamă

Pentru cotletele de miel:

  • 6-8 cotlete de miel (curățate de excesul de grăsime și pieliță)
  • sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură muștar Dijon (sau clasic).

Pentru crustă:

  • 50 g fistic crud, decojit
  • 2 linguri pesmet panko (sau pesmet simplu)
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt tocat
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 lingură mentă proaspătă tocată (sau pătrunjel)
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță coajă de lămâie (opțional)
  • 1 lingură ulei de măsline.
Reclamă

Cotlete de miel în crustă de ierburi – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea crustei pentru cotlete.

Într-un robot de bucătărie, adaugă fisticul, ierburile, usturoiul, coaja de lămâie, pesmetul, un praf de sare, unul de piper și uleiul de măsline. Mixează toate aceste ingrediente, cât să obții o textură nisipoasă, nu o pastă.

Cum prepari cotletele de miel în crustă

Sărează și piperează cotletele de miel.

Încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și rumenește-le rapid pe ambele părți (1-2 minute pe fiecare parte), pentru a sigila carnea.

Unge partea superioară a cotletelor cu muștar, apoi apasă-le în amestecul de fistic, formând o crustă. Așază cotletele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coace-le în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius timp de 10-15 minute, în funcție de cât de bine făcută vrei carnea (10 minute pentru rozé, 15 pentru mediu). Descoperă și cât se ține carnea de miel la cuptor.

Lasă-le 5 minute la odihnit înainte de servire.

Poți servi delicioasele cotlete de miel în crustă de ierburi cu un delicios piure de mazăre cu mentă. Mai pot fi servite și cu morcovi baby glazurați, cu cartofi noi cu unt și mărar sau cu legume coapte cu rozmarin.

Merg foarte bine și cu o reducție din vin roșu și oțet balsamic sau un sos simplu de iaurt cu usturoi și mentă.

Dacă nu ai fistic, poți folosi un mix de nuci (nuci românești + migdale).

Pentru o crustă mai crocantă, poți amesteca fisticul cu puțin parmezan ras fin.

Cotletele de miel se pot marina în prealabil în ulei de măsline cu usturoi și rozmarin timp de 1-2 ore pentru aromă sporită.

Dacă dorești să testezi și alte rețete din carne de miel, îți mai recomandăm rețeta de pulpă de miel la cuptor cu cimbru și usturoi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Zendaya surprinsă într-o fotografie portret pe covorul roșu de la Met Gala 2025
Divertisment
Covorul roșu de la Met Gala 2025. Vedetele care au furat toate privirile cu ținutele lor
Pe covorul roșu de la Met Gala 2025 s-a respecat codul vestimentar și în acest an. Evenimentul a transformat treptele Muzeului Metropolitan de Artă din New York într-un spectacol de eleganță și creativitate, celebrând...
2
trei dintre membrii familiei britanice la un eveniment special pe un fundal deschis
Familia Regală
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei. Grimasele adorabile ale micuțului, din nou în prim-plan
Prințul Louis a atras atenția la celebrarea a 80 de ani de la Ziua Victoriei desfășurată pe 5 mai 2025. Alături de părinții săi, Prințul William și Prințesa Kate, precum și de frații săi,...
3
O femeie frumoasă într-o rochie albastră și cu baloane în timp ce stă pe o pajiște
Horoscop
Trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor
Acestea sunt cele trei zodii care devin mai frumoase odată cu vârsta, potrivit astrologilor. Unele semne zodiacale înaintează în vârstă cu multă grație, dar și cu mult farmec. Acești nativi au o frumusețe naturală...
4
actriță care zâmbește și se uită în fața camerei pe un fundal deschis
Divertisment
Cameron Diaz surprinde cu un look fără machiaj la 52 de ani. Actrița a luat cina cu soțul ei, Benji Madden
Actrița din „Back in action” a reușit să întoarcă privirile și de această dată, însă dintr-un motiv diferit. Cameron Diaz surprinde cu un look fără machiaj la 52 de ani. A luat cina cu...
5
Porții de plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri
Rețete
Plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri. Rețetă plină de savoare autentică
Această plăcintă țărănească cu brânză și verdețuri este genul de preparat care aduce aminte de mesele simple și bogate din satele românești. Ingredientele sunt puține, dar alese cu grijă, iar gustul este deplin. Este...
PARTENERI
×