Cotletele de miel gătite în crustă de fistic și ierburi sunt o combinație de rustic și rafinat. Carnea rozalie, cu o textură delicată, este îmbrăcată într-un strat crocant din fistic mărunțit, usturoi, pesmet și ierburi proaspete (rozmarin, mentă, cimbru).
Fisticul adaugă o notă dulceagă și untoasă, în timp ce ierburile conferă un parfum intens, de primăvară.
Servite cu o garnitură de piure de mazăre, cartofi gratinați sau legume coapte, cotletele sunt o adevărată declarație de finețe culinară. Descoperă și o rețetă de friptură de miel cu vin și usturoi.
Cotlete de miel în crustă de ierburi – Ingrediente
Pentru această delicioasă friptură ai nevoie de ingrediente pentru asezonarea cotletelor și de alte ingrediente pentru crusta cu care le acoperi. Descoperă mai jos care sunt acestea.
Pentru cotletele de miel:
- 6-8 cotlete de miel (curățate de excesul de grăsime și pieliță)
- sare și piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură muștar Dijon (sau clasic).
Pentru crustă:
- 50 g fistic crud, decojit
- 2 linguri pesmet panko (sau pesmet simplu)
- 1 linguriță rozmarin proaspăt tocat
- 1 linguriță cimbru
- 1 lingură mentă proaspătă tocată (sau pătrunjel)
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță coajă de lămâie (opțional)
- 1 lingură ulei de măsline.