Se întâmplă destul de des ca lipsa timpului liber să te împiedice să consumi alimente sănătoase. Specialiștii susțin că de cele mai multe ori, comoditatea va câștiga mereu în fața nevoilor organismului.
Mai precis, unele persoane ar putea să renunțe la o masă sănătoasă pe care trebuie s-o gătească, în detrimentul alimentelor semipreparate sau fast-food.
Cum îți poți da seama dacă mănânci suficiente legume
Multe studii realizate de oamenii de știință din domeniul medical au explicat faptul că cei mai mulți dintre noi probabil că nu reușim să ne satisfacem nevoile zilnice de fibre, vitamine și minerale.
O dietă sănătoasă, bazată pe echilibru alimentar are în prim plan consumul de legume și fructe. Știm că este dificil să schimbi un stil de viață cu care ai funcționat ani de zile, însă mai important decât orice este grija pentru sănătatea ta și a celor din jur.
Există cercetări convingătoare ce arată faptul că o dietă bogată în legume poate reduce riscul bolilor de inimă. De asemena, legumele pot ține departe de tine un accident vascular cerebral. Însă, cum îți poți da seama dacă mănânci suficiente legume?
Nutriționiștii sunt de părere că de la șapte la 13 porții de legume și fructe zilnic, sunt suficiente pentru o viață sănătoasă.
Specialiștii în alimentație spun că valorile nutriționale ale legumelor diferă de la caz la caz. De aceea, aportul zilnic poate fi mai bogat sau mai sărac, în funcție de ce preferi.
„Legumele mai bogate în fibre îți vor oferi o mai mare diversitate bacteriană, iar mie îmi plac în special cele bogate în sulf, cum ar fi varza de Bruxelles, ceapa, usturoiul și sparanghelul”, spune nutriționistul Will Cole pentru publicația Well and Good.
Compușii de sulf ajută la susținerea producției de glutation. Glutationul este un antioxidant puternic care protejează împotriva daunelor celulare. De asemenea, el poate ajuta la refacerea depozitelor de antioxidanți din organism. Astfel, îl protejează împotriva bolilor cronice, în special a cancerelor, în timp ce stimulează nivelul de energie.
Sfaturi pentru a consuma mai multe legume
Deși există o mulțime de alți factori de luat în considerare, precum calitatea somnului, stresul și nivelul de mișcare zilnică, creșterea consumului de legume din alimentația ta va oferi o mulțime de beneficii organismului. Vei experimenta o digestie mult mai bună și nu te vei mai confrunta cu probleme de sănătate intestinală. Specialiștii spun că un consum constant de legume va întări intestinul, scrie MemorialCare.org.
Important este ca legumele să fie consumate și pe post de gustări, nu doar în timpul meselor principale. Spre exemplu, poți lua câteva legume tăiate fâșii la pachet.
Le poți consuma oricând pe parcursul zilei și favorizează starea de sațietate.
De asemenea, legumele au beneficii și asupra stării tale de spirit. Nu uita că o piele hidratată, sănătoasă și tânără va fi întreținută mulțumită consumului de legume.
Pentru a te bucura de aceste beneficii, consumă legume în combinații diverse: smoothie-uri de dimineață, lipii vegetariene, gustări sănătoase la locul de muncă.