Untul vândut în comerț este pasteurizat. Adică este supus unei metode de conservare, ce implică fierberea, pentru a distruge bacteriile. Mai trebuie să iei în considerare și faptul că este bogat în grăsimi, cam 80%.
Potrivit Agenției americane pentru Alimente și Medicamente (FDA), un unt de calitate poate fi păstrat până la zece zile la o temperatură a camerei de 20 de grade Celsius. Surprinzător. Oare de ce alte lucruri ar trebui să mai ții cont?
Cum păstrezi untul la temperatura camerei
Dacă și tu adori untul atunci subiectul acesta este unul de importanță majoră. Pe pâine prăjită cu miere, sau cu un praf de sare, alături de o cană de ceai fierbinte, într-un sadwich sau în prăjituri, untul este prezent în viețile noastre încă din copilărie.
„Untul se poate altera în funcție de modul în care untul a fost procesat și depozitat anterior”, conform lui Kelly Reynolds, expert în germeni, citată de Buzzfeed.
Așa că, expunerea la lumină, aer, praf și mediu ar putea face grăsimile și uleiurile să râncezează mai repede decât te-ai aștepta.
Temperatura camerei
Bucătăria trebuie să fie la o temperatură a camerei destul de constantă, în jur de 19-22 de grade Celsius.
Dacă ai un termostat temperatura va fi ușor de reglat. Însă dacă pe perioada verii, bucătăria ta coace mai bine prăjituri deât cuptorul, atunci ar fi indicat să păstrezi untul la frigider și să îl scoți afară cu aproximativ o oră înainte de a-l folosi.
Cât de des folosești untul
Dacă nu folosești untul atât de des atunci dacă este indicat să îl depozitezi într-un recipient cu capac etanș. Altfel untul va prelua din aromele care plutesc în bucatărie sau frigider.
Recipientul potrivit
Evită metalul deoare poate grăbi procesul de oxidare. Acest lucru se poate întâmpla îndesebi la untul sărat. În rest, poți descoperi pe piață soluții foarte ingenioase și atractive, după gust, informează bonappetit.com.
Untul, în preparate
„La brunch, servim oaspeților unt la temperatura camerei cu pâine prăjită, deoarece este mai ușor de întins și are un gust mai bun. Nu poți surprinde ierburile sau delicioasa grăsime a laptelui unui unt de înaltă calitate, dacă acesta este prea rece„, potrivit bucătarului Testa.
Atunci când însă vrei să prepari biscuiți sau ouă trebuie să folosești untul ținut în frigider, pentru ca aluatul să fie mai pufos.
„Dacă gătesc ouă jumări, îmi place să pun unt rece în tigaie. Untul se topește încet în timp ce amesteci ouăle. Ceea ce le face mai ușoare și mai pufoase. De asemenea, aluatul de biscuiți are un gust mai bun atunci când foloseși unt rece. Același lucru este valabil și pentru aluatul de tartă”, adaugă bucătarul Testa.
Dacă vrei să te răsfeți, îți recomandăm această rețetă delicioasă cornulețe pufoase cu unt.