Untul de arahide este de departe una dintre cele mai populare tartine din întreaga lume. Indiferent dacă îl folosești pentru un sandviș sau pentru a unge o felie de măr, untul de arahide este incredibil de versatil. În plus, acesta este sănătos și reprezintă un adevărat deliciu.
Cum poți alege cel mai bun unt de arahide
Cu atât de multe opțiuni pe rafturile magazinelor, poate fi copleșitor să alegi cel mai bun unt de arahide pentru tine. Dieteticienii au întocmit un ghid la care e recomandat să fii atentă atunci când alegi un unt de arahide.
Dieteticienii recomandă să alegi un unt de arahide care să conțină doar alune. Începe prin a consulta lista cu ingrediente.
Caută produse care conțin arahidele ca prim ingredient sau chia singurul ingredient. Încearcă să eviți untul de arahide care conține uleiuri adăugate. Unii producători adaugă ulei suplimentar pentru a prelungi durata de valabilitate a untului de arahide.
Alunele conțin deja în mod natural o mulțime de grăsimi nesaturate sănătoase. Cele mai frecvent adăugate uleiuri sunt cele de palmier și cele vegetale hidocentale. Totodată, nutriționiștii spun că trebuie să fii atentă la zahărul adăugat.
Unele mărci adaugă zahăr, sirop de porumb cu un conținut ridicat de fructoză, melasă sau sare pentru a spori aroma untului de arahide. Acest lucru face ușor să consumi unt de arahide în exces. Caută bocanele fără adaos de zahăr și fără sare.
De asemenea, poate vrei să omiți mărcile care conțin conservanți cum a fi sorbat de potasiu și benzoat de sodiu, care sunt utilizate pentru a prelungi perioada de valabilitate.
Beneficiile pentru sănătate ale untului de arahide
Untul de arahide este un aliment bogat în nutrienți. Acesta oferă o sursă de grăsimi sănătate, fibre, proteine și mai multe vitamine și minerale pentru a susține starea generală de bine.
O porție de 2 linguri de unt de arahide conține 16 grame de grăsimi sănătoase. Untul de arahide oferă, de asemenea, proteine pe bază de plante.
Acestea sunt sănătoase pentru întregul organism și pot să ofere senzația de sațietate. Pe lângă grăsimile și proteinele sănătoase, untul de arahide oferă puține fibre. Acest efect de nutrienți digerați lent face din untul de arahide o gustare prietenoasă cu zahărul din sânge.
Untul de arahide reprezintă o modalitate gustoasă de a obține vitamine și minerale precum magneziu și acid folic. Arahidele sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți puternici, în special vitamina E și acizi fenolici, care protejează celulele de deterioare și ajută la lupta împotriva bolilor. Untul de arahide nu este minunat doar pentru organism, dar este și incredibil de versatil.
Untul de arahide poate fi integrat în micul dejun, dar și într-o rețetă simplă și sănătoasă. Untul de arahide adaugă o aromă bogată, de nuci, la nenumăratele feluri de mâncare pe care alegi să le prepari.
Există o mulțime de tipuri de unt de arahide pe rafturile magazinelor, da este important să-l alegi pe cel mai bun pentru tine.