Migdalele pot fi consumate ca sursă de proteine, grăsimi sănătoase și nutrienți, precum magneziul. Ai grijă câte migdale mănânci și acordă atenție momentului în care le mănânci, mai ales dacă vrei să slăbești. Deoarece migdalele sunt bogate în calorii, așadar este nevoie să menții un echilibru în privința consumului dacă urmezi o dietă.
Cum poți face migdalele să fie superioare nutrițional
Ar trebui să consumi migdalele dimineața, la micul dejun, deoarece ajută la furnizarea de energie susținută pe tot parcursul zilei. De asemenea, le poți adăuga în smoothie-uri, fulgi de ovăz și cereale sau le poți consuma singure.
Înmuierea migdalelor în apă și lapte crește nivelul acestora de fibre și antioxidanți. Procesul de înmuiere elimină, de asemenea, toate impuritățile pe care le conțin, potrivit specialiștilor.
Așadar, asigură-te că hidratezi migdalele cu o seară înainte, pentru a te putea bucura de toate proprietățile acestora.
Migdalele sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase. Acest lucru se datoreză conținutului lor de acizi grași mononesaturati si polinesaturati, care ajută la mentinerea sanatatii inimii si a articulatiilor. Grasimile din migdale ajută la cresterea performanței sportive și a nivelului de energie.
Descompunerea migdalelor în bucăți mai mici
Descompunerea migdalelor în bucăți mai mici te va ajuta să le poți mesteca mai ușor. Astfel, nutrienții pe care migdalele îi conțin vor fi eliberați și absorbiți integral în organism.
Acest lucru este valabil în special pentru grăsimile pe care le conțin.
Mănâncă migdale crude
Migdalele crude pot fi tari și crocante. De asemenea, pot avea o aromă ușor amară din cauza taninurilor pe care le conțin. Dar migdalele crude au cea mai mare cantitate de antioxidanți și fibre.
Dacă le poți consuma în forma lor crudă, ar fi bine să le poți integra astfel în alimentația ta.
Decojește migdalele
Migdalele decojite au o mulțime de beneficii, inclusiv faptul că ajută la digestie, pentru a îți îmbunătăți sănătatea. Acestea sunt, de asemenea, o sursă de antioxidanți bogați care împiedică deteriorarea celulelor.
Consumă migdalele în forma neprăjită
Dacă te-ai întrebat cum poți face migdalele să fie superioare nutrițional, una dintre alternative este să le consumi în formă neprăjită. Din punct de vedere nutrițional, dacă pur și simplu le speli o dată și nu le prăjești, te poți bucura de grăsimile polinesaturate și mononesaturate pe care le conțin.
De ce să eviți migdalele prăjite
Migdalele prăjite conțin mai multe grăsimi și calorii. Diferența însă este minimă și face ca acestea să fie sănătoase.
Prăjirea migdalelor ar putea fi ultimul lucru la care să te gândești, dar cu siguranță se întâmplă să le consumi și prăjite. Proporția de grăsime crește în această situație, ceea ce nu este foarte bine, dar un consum moderat este în regulă, scrie EatThis.com.
Evită să consumi migdalele prăjite dacă te afli într-un proces de slăbire sau urmezi un plan alimentar cu un conținut scăzut de calorii.