Dacă nu-ți dorești să apelezi la soluții chimice, atunci trebui să te înarmezi cu multă răbdare. Poți scăpa de ploșnițele de pat și fără chimicale, însă procesul s-ar putea să fie mult mai îndelungat. Dacă nu ai găsit foarte mult ploșnițe în casă, atunci ai șanse mari să le îndepărtezi într-un timp mai scurt.
Cum poți scăpa de ploșnițele de pat fără să folosești soluții chimice
Ploșnițele de pat sunt de dimensiuni mici, motiv pentru care se strecoară cu ușurință în locuri greu accesibile. Acestea se pot ascunde în saltea sau în crăpăturile mobilierului. Ploșnițele se hrănesc cu sângele oamenilor sau animalelor, fiind unul dintre motivele pentru care ele se găsesc des în apropiere de pat. Acestea se pot muta oriunde.
Ploșnițele nu au aripi și nu zboară, însă se deplasează rapid în orice colț din casă. Există câteva metode la care poți apela pentru a scăpa de acești dăunători, scrie Tech Radar.com.
Prinde ploșnițele de pat în aspirator
Dacă ai depistat locul în care se ascund, atunci cea mai simplă soluție de a scăpa de ele este să folosești un aspirator. Aspiră ploșnițele de pat în interior, apoi sigilează sacul și scoate-l din casă.
Aspiratorul te poate ajuta să scapi de ploșnițe, însă trebuie să verifici riguros dacă acestea nu au apucat deja să depună ouă. Ouăle sunt de dimensiuni foarte mici, motiv pentru care pot fi greu de sesizat.
Apelează la ajutorul mașinii de spălat
Spală cu atenție hainele și lenjeriile de pat. Ploșnițele se pot ascunde oriunde și pot fi prinse în țesăturile hainelor. Cel mai bine este să speli hainele la un ciclu cu temperaturi ridicate. Ai nevoie de minim 60 de grade pentru a te asigura că ai scăpat de ploșnișe din hainele tale.
Nu uita să treci hainele și prin uscător. Ploșnițele de pat nu rezistă la temperaturi înalte, susțin specialiștii.
Folosește aparate cu aburi
Dacă crezi că ploșnițele au apucat să depună ouă pe salteaua ta, atunci specialiștii recomandă să folosești un aparat cu abur.
Chiar dacă este o operațiune care necesită mai mult timp și mai multă atenție, în felul acesta te vei asigura că îndepărtezi orice posibil dăunător care ar fi putu rămas. Aburul ar trebui să omoare ouăle și nimfele din acestea.
Folosește o husă rezistentă la ploșnițe
Publicațiile internaționale susțin că anumite saltele vin cu huse rezistente la ploșnițe. Acestea sunt concepute pentru a conține o substanță care să țină acești apraziți la distantă.
Tot ce trebuie să faci este să cumperi o astfel de husă și să-ți protejezi salteaua de posibilii dăunători.
Verifică bagajele și aruncă ce nu mai este necesar
Ploșnițele de pat se pot ascunde cu ușurință într-un bagaj. Dacă ai fost plecată recent într-o călătorie, iar locația în care ai stat a avut ploșnițe de pat, atunci există posibilitatea să le fi adus la tine în casă. Verifică bagajele cu atenție în timpul procesului de despachetare.
Anumite haine s-ar putea să nu mai fie salvate de acești paraziți. Dacă ai obiecte în care presupui că ploșnițele și-ar fi putut face cuib, iar acestea nu pot fi spălate și nici nu vrei să folosești o soluție chimică, atunci cel mai bine ar fi să renunți la ele, spun specialiștii de la Healthline.