Rețeta desertului își are originile în Imperiul Otoman și a devenit un desert tradițional turcesc, ca și baclavaua. Ingredientul de bază pentru realizarea desertului, constă din niște tăiței foarte subțiri. Îi găsești, în special, în magazinele cu specific turcesc, dar și prin hipermarketuri. Tăițeii se prepară cu unt topit și se combină cu brânză dulce. Gustul delicios al desertului este desăvârșit prin adăugarea din abundență a unui sirop simplu.
Ingredientele nu sunt complexe, însă, ca și pentru rețeta de baclava, prepararea desertului necesită mai multe etape. Îți oferim mai jos rețeta detaliată, pentru a o prepara și tu și a-i răsfăța pe cei dragi cu un desert delicios.
Rețeta de cataif cu brânză – Ingrediente
- 500 gr tăiței pentru cataif
- 300 gr brânză mozzarella
- 250 gr unt cu peste 80% grăsime
- 250 gr zahăr
- 300 ml apă
- sucul de la o lămâie mare
- 50 gr fistic mărunțit.
Află în continuare cum să faci kunefe la tine acasă
Kunefe sau cataiful cu brânză, se realizează din două sau mai multe straturi de tăiței între care se așază straturi de brânză. Se prepară la cuptor, iar după preparare, desertul se îmbată cu un sirop dulce-acrișor. Opțional, cataiful poate fi decorat cu fistic sau cu alune măcinate.
Începe prin a topi untul. Optează pentru topirea la bain marie și nu direct pe flacăra aragazului, pentru a nu se arde.
Între timp, toacă mărunt tăițeii pentru blatul de cataif, fie folosind un cuțit, fie cu ajutorul robotului. Este important să fie tocați pentru a se însiropa bine și a nu rămâne uscați.
Pune tăiței mărunțiți într-un bol încăpător și toarnă peste ei untul topit. Toarnă-l treptat, în timp ce amesteci tăițeii cu untul topit. Amestecă foarte bine, pentru a te asigura că nu rămâne nicio bucățică de tăiței neunsă cu unt, dar și pentru a nu se forma cocoloașe.