Cu siguranță și tu ai anumite așteptări atunci când te urci pe cântar. Asta se întâmplă indiferent dacă vrem să scazi, să acumulezi sau să păstrezi greutatea corporală. Greutatea ta dimineața va arăta diferit față de greutatea de la sfârșitul zilei. Asta pentru că mănânci mai puține alimente în timpul nopții și pierzi apă prin transpirație și respirație, potrivit Societății Americane de Fiziologie.
Cum te cântărești corect
Este important să reții, totuși, că numărul prezentat de cântar nu este o măsurătoare stării de sănătate. Dacă ai o relație sănătoasă cu cântarul, poate fi un instrument care să îți ofere informații valoroase despre progresul către obiectivul general de sănătate.
Având în vedere acest lucru, există momente specifice în timpul zilei în care este posibil să vezi cele mai precise rezultate atunci când te urci pe cântar. În acest articol vei afla informații pentru cel mai bun moment al zilei în care te poți cântări. Ai și mai multe sfaturi de luat în considerare atunci când verifici greutatea. De asemenea, vei afla și când ar putea fi benefic să nu te ma urci pe cântar.
Cel mai bun moment pentru a te cântări
Vei obține cea mai precisă greutate pe cântar dacă te cântărești la prima oră dimineața. Imediat după ce ai folosit toaleta și înainte de micul dejun sau de prima gură de apă.
Potrivit experților, dimineața este cel mai bun moment pentru că ai oferit corpului tău șansa de a digera corect tot ce ai mâncat și băut în ziua precedentă, lăsându-ți stomacul relativ gol.
Mai multe sfaturi pentru a te cântări cu precizie
Pe lângă faptul că e important să te cântărești într-un anumit moment al zilei, există mai multe modalități de a te asigura că obții în mod regulat informații exacte de la cântar, ceea ce este deosebit de important atunci când îți urmărești pierderea în greutate sau progresul.
- Cântărește-te o dată pe săptămână, la aceeași oră a zilei
- Pune cântarul pe o suprafață solidă, plană
- Stai desculță pe cântar, păstrând greutatea distribuită uniform pe ambele picioare
- Poartă puține haine sau chiar deloc când te cântărești. Indiferent ce decizi, fii constantă de fiecare dată când te cântărești pentru o mai bună acuratețe.
Când să nu te mai urci pe cântar
Ca orice relație nesănătoasă, poți renunța să te cântărești dacă crezi că are un impact negativ asupra vieții tale. Nu ezita să renunți la cântar dacă te confruntați cu:
- Gânduri negative declanșate de ideea că te vei cântări
- Obiceiuri nesigure sau nesănătoase declanșate de ideea de cântărire
- Anxietate sau tristețe regulată după ce te cântărești
- Ai o tulburare de alimentație.
În cazul în care încerci să slăbești și nu obții rezultatele dorite într-un interval de timp, apelează la ajutorul unui specialist. Acesta te va ajuta să ai un plan alimentar personalizat, echilibrat. Îți va oferi sfaturi și despre hidratare și antrenamentele fizice pe care să le faci pentru a obține corpul armonios pe care ți-l dorești.